Wafle mini z dipem fasolowo-paprykowym

Znudziły się wam dipy ze sklepowych półek? Zróbcie własną, pełną zdrowia witaminową bombę. Gwarantujemy, że będziecie się nią zajadać z przyjemnością. Fasolowo-paprykowa pasta to świetny dip do naszych wafli ryżowych mini. Świetnie sprawdzi się też do kanapek z naszych wafli superfoods. Podajcie ją tak, jak tylko chcecie. Jedno jest pewne. Będzie pysznie.

Czas przygotowania: 15 minut
Poziom trudności: łatwe

Składniki:

  • opakowanie wafli ryżowych mini + nasiona chia Sonko fit
  • 250 g ugotowanej fasoli czerwonej Red Kidney (może być z puszki)
  • 1 czerwona papryka
  • 70 g koncentratu pomidorowego
  • 1 cebula
  • garść orzechów nerkowca
  • oliwa do smażenia
  • sól i chili do smaku

Sposób przygotowania:

Cebulę pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej i smażyć na nim cebulę do uzyskania złotego koloru. Dodać pokrojoną paprykę i dusić do miękkości. Ugotowaną fasolę (lub odcedzoną i wypłukaną fasolę z puszki) połączyć z papryką, cebulą, orzechami nerkowca i koncentratem pomidorowym. Wszystkie składniki zmiksować i doprawić do smaku solą oraz chili. Podawać jako dip do wafli ryżowych mini z nasionami chia.

Powrót

Inspiracje z pełnoziarnistych płatków zbożowych

Smaczne inspiracje

Inspiracje z wafli i pieczywa superfoods

Smaczne inspiracje

Inspiracje z wafli ryżowych mini

Smaczne inspiracje