Ogórkowa rollka z waflami mini

Ogórkowa rollka - niby sushi, niby kanapeczka – to kolejny sposób aby na naszych talerzach zagościła nietypowa przekąska, która nie tylko wybornie smakuje, ale będzie też ozdobą niejednego talerza. Prosty sposób na smakołyk w wersji wegańskiej. I jak to zazwyczaj bywa z naszymi przepisami – ogranicza Was tylko Wasza fantazja. Ogórkowe kanapeczki możecie wypełnić czym tylko chcecie. Zainspirujcie się naszą wersją i spróbujcie koniecznie!

Czas przygotowania: 15 minut
Poziom trudności: łatwe

Składniki:

  • wafle ryżowe mini z algami morskimi Sonko fit
  • 2 świeże, zielone ogórki
  • 300 g twarożku roślinnego lub tofu jedwabistego (możesz też użyć serka Philadelphia połączonego z odrobiną twarożku)
  • pęczek świeżego kopru
  • 2 łyżeczki octu winnego
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Ogórki obierz pozostawiając gdzieniegdzie wąskie paski zielonej skórki. Pokrój je w grube plastry i wydrąż środki. Ogórki ułóż na waflach mini, tworząc z nich podstawki. Twarożek wymieszaj z posiekanym koprem, dopraw octem, solą i pieprzem. Wypełnij nim wnętrza ogórków i natychmiast podawaj.

Powrót

Inspiracje z pełnoziarnistych płatków zbożowych

Smaczne inspiracje

Inspiracje z wafli superfoods

Smaczne inspiracje

Inspiracje z wafli ryżowych mini

Smaczne inspiracje