Facebook

 

 

 

 

 

 

 

 

Zobacz więcej

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zobacz więcej

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zobacz więcej

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zobacz więcejZobacz więcej

 

wszystkie produkty
bezglutenowe Produkty: HORECA

  • Więcej

    Ryż jaśminowy 2,5kg

    Wartość odżywcza

    Wartość odżywcza na 100 g na porcję 1) % RWS w porcji
    Wartość energetyczna 1558 kJ / 367 kcal 781 kJ / 184 kcal 9%
    Tłuszcz, w tym:
    1,1 g 0,6 g 1%
    -kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g 0,2 g 1%
    Węglowodany, w tym:
    81,0 g 40,5 g 16%
    -cukry 0,1 g 0,1 g <1%
    Błonnik 0,9 g 0,5 g  
    Białko 7,8 g 3,9 g 8%
    Sól <0,01 g <0,01 g 0%

    RWS – Referencyjna Wartość Spożycia
    Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2 000 kcal).
    1) Porcja (1/2 woreczka) = 50 g suchego produktu = ok. 130 g produktu po ugotowaniu w wodzie bez soli.

    Ryż jaśminowy pochodzi z Półwyspu Indochińskiego. Charakteryzuje się delikatnym aromatem, przypominającym zapach kwiatów jaśminowych. Ma białe, delikatne i smukłe ziarna. Ryż jaśminowy posiada niską zawartość tłuszczu i nie zawiera cukrów. Jest produktem bezglutenowym i lekkostrawnym.

    Składniki:

    ryż biały, długoziarnisty, jaśminowy

  • Wartość odżywcza

    Wartość odżywcza na 100 g na porcję 1) % RWS w porcji
    Wartość energetyczna 1578 kJ / 372 kcal 791 kJ / 186 kcal 9%
    Tłuszcz, w tym:
    0,9 g 0,5 g 1%
    -kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g 0,1 g 1%
    Węglowodany, w tym:
    82,0 g 41,0 g 16%
    -cukry 0,1 g 0,1 g <1%
    Błonnik 1,0 g 0,5 g  
    Białko 8,4 g 4,2 g 8%
    Sól <0,01 g <0,01 g <1%

    RWS – Referencyjna Wartość Spożycia
    Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2 000 kcal).
    1) Porcja (1/2 woreczka) = 50 g suchego produktu = ok. 130 g produktu po ugotowaniu w wodzie bez soli.

    Więcej

    Ryż basmati 2,5kg

     

    Ryż basmati jest uważany za najszlachetniejszą odmianę ryżu. Uprawiany jest u podnóży Himalajów, gdzie czysty mikroklimat wpłynął na zapach i smak długich, śnieżnobiałych ziaren. Ryż ten posiada niską zawartość tłuszczu i nie zawiera cukrów. Jest produktem bezglutenowym i lekkostrawnym.

     

    Składniki:
    ryż biały długoziarnisty – Basmati.

  • Wartość odżywcza

    Wartość odżywcza na 100 g na porcję 1) %RWS w porcji
    Wartość energetyczna 1535 kJ / 362 kcal 771 kJ / 182 kcal 9%
    Tłuszcz, w tym:
    1,1 g 0,6 g 1%
    -kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g 0,1 g 1%
    Węglowodany, w tym:
    79,0 g 39,5 g 15%
    -cukry 0,6 g 0,3 g <1%
    Błonnik 1,3 g 0,7 g  
    Białko 8,3 g 4,2 g 8%
    Sól <0,01 g <0,01 g 0%

    RWS – Referencyjna Wartość Spożycia
    Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2 000 kcal).

     

    Ryż risotto Carnaroli uważany jest za najlepszy ryż do przygotowania włoskiej potrawy – risotto. Jest to ryż średnioziarnisty, który po ugotowaniu ma miękką, zwartą i aksamitną konsystencję. Ryż risotto jest produktem bezglutenowym i lekkostrawnym.

     

    Składniki:
    ryż biały średnioziarnisty – Carnaroli.

    Więcej

    Ryż risotto 2,5kg

  • Więcej

    Ryż 3 kolory 2,5kg

    Wartość odżywcza

    Wartość odżywcza na 100 g na porcję 1) %RWS w porcji
    Wartość energetyczna 1518 kJ / 358 kcal 763 kJ / 180 kcal 9%
    Tłuszcz, w tym:
    1,3 g 0,7 g 1%
    -kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g 0,1 g 1%
    Węglowodany, w tym:
    77,1 g 38,6 g 15%
    -cukry 0,6 g 0,3 g <1%
    Błonnik 3,1 g 1,6 g  
    Białko 7,9 g 4,0 g 8%
    Sól <0,01 g <0,01 g 0%

    RWS – Referencyjna Wartość Spożycia
    Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2 000 kcal).

     

    Ryż 3 kolory to wymieszane trzy odmiany ryżu o naturalnie kolorowych ziarnach. To wyśmienita kompozycja złocistego ryżu parboiled z dodatkiem ryżu czerwonego i czarnych ziaren ryżu dzikiego. Stanowi atrakcyjny dodatek do wykwintnych dań. Ryż 3 kolory jest źródłem błonnika. Posiada niską zawartość tłuszczu i niską zawartość cukrów. Jest produktem bezglutenowym.

     

    Składniki:
    Ryż biały długoziarnisty – preparowany termicznie (parboiled), ryż czerwony pełnoziarnisty (11%), ryż dziki (10%).

  • Wartość odżywcza

    Wartość odżywcza na 100 g na porcję 1) % RWS w porcji
    Wartość energetyczna 1516 kJ / 358 kcal 759 kJ / 179 kcal 9%
    -kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g 0,3 g 2%
    Węglowodany, w tym:
    68,3 g 34,2 g 13%
    -cukry 1,3 g 0,7 g 1%
    Błonnik 5,8 g 2,9 g  
    Białko 11,2 g 5,6 g 11%
    Sól <0,01 g <0,01 g <1%

    RWS – Referencyjna Wartość Spożycia
    Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2 000 kcal).

     

    Więcej

    Kasza gryczana prażona 2,5kg

     

    Kasza gryczana prażona to ziarna gryki, poddane procesowi prażenia, sortowania i obłuszczania. Produkt posiada niską zawartość cukrów. Jest źródłem białka i błonnika pokarmowego.  Kasza gryczana prażona ma charakterystyczny i wyrazisty smak.

     

    Składniki:
    kasza gryczana prażona.

  • Wartość odżywcza

    Wartość odżywcza na 100 g na porcję 1) % RWS w porcji
    Wartość energetyczna 1440 kJ / 340 kcal 721 kJ / 170 kcal 9%
    Tłuszcz, w tym:
    1,6 g 0,8 g 1%
    -kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g 0,2 g 1%
    Węglowodany, w tym:
    66,0 g 33,0 g 13%
    -cukry 10,3 g 5,2 g 6%
    Błonnik 10,4 g 5,2 g  
    Białko 10,3 g 5,2 g 10%
    Sól <0,01 g <0,01 g <1%

    RWS – Referencyjna Wartość Spożycia
    Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2 000 kcal).

     

    Kasza jęczmienna perłowa, zwana również mazurską, to sortowane, obłuszczone, krojone i polerowane ziarna jęczmienia. Jęczmień jest najstarszą rośliną uprawną, znaną już w okresie neolitu. Kasza jęczmienna perłowa jest smaczna, delikatna i lekkostrawna. Kasza jęczmienna perłowa posiada niską zawartość tłuszczu i wysoką zawartość błonnika pokarmowego. Jest źródłem białka.

     

    Składniki:
    kasza jęczmienna mazurska (perłowa).

    Więcej

    Kasza jęczmienna perłowa 2,5 kg

  • Więcej

    Kasza jaglana 2,5 kg

    Wartość odżywcza

    Wartość odżywcza na 100 g na porcję 1) % RWS w porcji
    Wartość energetyczna 1470 kJ 348 kcal 736 kJ 174 kcal 9%
    Tłuszcz, w tym: 3,8 g 1,9 g 3%
    -kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g 0,3 g 2%
    Węglowodany, w tym: 63,9g 32,0 g 12%
    -cukry 4,0 g 2,0 g 2%
    Błonnik 5,1 g 2,6 g
    Białko 11,9 g 6,0 g 12 %
    Sól <0,01 g <0,01 g 0%
    Magnez 114 mg (30%2))

    57,0 mg

    Żelazo 2,9 mg (21%2))

    1,5 mg

    Cynk 2,2 mg (22%2))

    1,1 mg

    Chrom 8,5 µg (21%2))

    4,3 µg

    RWS – Referencyjna Wartość Spożycia.

    Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2 000 kcal).

     

    Kasza jaglana produkowana jest z prosa, jednego z najstarszych gatunków zbóż na świecie, poddanego procesowi obłuszczania. Produkt jest źródłem błonnika pokarmowego, żelaza, cynku i chromu. Dodatkowo kaszę jaglaną cechuje wysoka zawartość magnezu. Kasza ta stanowi doskonały dodatek do dań głównych, sałatek, zup, jak również deserów z bakaliami.

     

    Składniki: kasza jaglana.

Facebook