ikona menu

NOWOŚĆ – Chipsy kukurydziane o smaku zielonej cebulki 20 g

Masa netto:20 g
Kod EAN:5902180880135
zroszone mgiełką oliwy zroszone mgiełką oliwy
produkt bezglutenowy produkt bezglutenowy
bez oleju palmowego bez oleju palmowego

NOWOŚĆ – Chipsy kukurydziane o smaku zielonej cebulki 20 g

Chipsy kukurydziane o smaku zielonej cebulki od Sonko to nasz dobrze znany produkt w nowej odsłonie czyli mniejszej gramaturze – idealne jako lekka przekąska w pracy lub szkole!

Co je wyróżnia?

  • małe opakowanie – idealne do torebki lub plecaka
  • bez oleju palmowego
  • zroszone mgiełką oliwy
  • ponad 70% mniej tłuszczu niż w klasycznych chipsach ziemniaczanych
  • bez glutenu
  • bez glutaminianu monosodowego
Składniki: 57,5% kukurydza popcornowa – bez łuski, granulat kukurydziany (24,1% mąka kukurydziana, olej rzepakowy), oliwa z wytłoczyn z oliwek, sól, dekstroza (kukurydziana), serwatka w proszku (z mleka), cebula w proszku, laktoza (z mleka), mleko w proszku, suszona natka pietruszki, ekstrakt z drożdży, syrop skrobiowy (kukurydziany), regulatory kwasowości: kwas mlekowy i kwas jabłkowy, aromat. Możliwa obecność soi i gorczycy.
100 g 20 g
Wartość energetyczna
100 g : 1730 kJ / 410 kcal
20 g: 346 kJ / 82 kcal
1730 kJ / 410 kcal 346 kJ / 82 kcal
Tłuszcz, w tym:
100 g : 9,1 g
20 g: 1,8 g
9,1 g 1,8 g
- kwasy tłuszczowe nasycone
100 g : 1,3 g
20 g: 0,3 g
1,3 g 0,3 g
Węglowodany, w tym:
100 g : 71 g
20 g: 14,2 g
71 g 14,2 g
- cukry
100 g : 4,6 g
20 g: 0,9 g
4,6 g 0,9 g
Błonnik
100 g : 4,6 g
20 g: 0,9 g
4,6 g 0,9 g
Białko
100 g : 8,8 g
20 g: 1,8 g
8,8 g 1,8 g
Sól
100 g : 1,1 g
20 g: 0,22 g
1,1 g 0,22 g

Podziel się z nami opinią na temat tego produktu



    Pola oznaczone (*) są wymagane