Opis
NOWOŚĆ – Chipsy kukurydziane o smaku papryki 20 g
Chipsy kukurydziane o smaku papryki od Sonko to nasz kultowy produkt w nowej odsłonie czyli mniejszej gramaturze – idealne jako lekka przekąska w pracy lub szkole!
Co je wyróżnia?
małe opakowanie – idealne do torebki lub plecaka
bez oleju palmowego
zroszone mgiełką oliwy
ponad 70% mniej tłuszczu niż w klasycznych chipsach ziemniaczanych
bez glutenu
bez glutaminianu monosodowego
Skład
Składniki: 57,5% kukurydza popcornowa – bez łuski, granulat kukurydziany (24,1% mąka kukurydziana, olej rzepakowy), oliwa z wytłoczyn z oliwek, sól, papryka w proszku, cukier, cebula w proszku, hydrolizat białka roślinnego (zawiera soję), ekstrakt z drożdży, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, nasiona gorczycy, ekstrakt przypraw (papryka), aromat dymu wędzarniczego. Możliwa obecność mleka.
Wartości odżywcze
100 g
20 g
Wartość energetyczna
Wartość energetyczna
100 g :
1757 kJ / 416 kcal
20 g:
352 kJ / 84 kcal
1757 kJ / 416 kcal
352 kJ / 84 kcal
Tłuszcz, w tym:
Tłuszcz, w tym:
100 g :
8,4 g
20 g:
1,7 g
8,4 g
1,7 g
- kwasy tłuszczowe nasycone
- kwasy tłuszczowe nasycone
100 g :
1,2 g
20 g:
0,2 g
1,2 g
0,2 g
Węglowodany, w tym:
Węglowodany, w tym:
100 g :
74 g
20 g:
14,8 g
74 g
14,8 g
- cukry
- cukry
100 g :
1,6 g
20 g:
0,3 g
1,6 g
0,3 g
Błonnik
Błonnik
100 g :
3,6 g
20 g:
0,7 g
3,6 g
0,7 g
Białko
Białko
100 g :
9,4 g
20 g:
1,9 g
9,4 g
1,9 g
Sól
Sól
100 g :
1,8 g
20 g:
0,36 g
1,8 g
0,36 g
Opinie
Podziel się z nami opinią na temat tego produktu