ikona menu

Kasza jaglana 4 x 100 g

Masa netto:400 g
Kod EAN:5902180750100
źródło błonnika źródło błonnika
źródło białka źródło białka
wysoka zawartość magnezu wysoka zawartość magnezu

Kasza jaglana 4 x 100 g

Kasza jaglana produkowana jest prosa zwyczajnego, jednego z najstarszych gatunków zbóż na świecie, poddanego procesowi obłuszczania. Produkt jest źródłem błonnika pokarmowego, żelaza, cynku i białka. Dodatkowo kaszę jaglaną cechuje wysoka zawartość magnezu i chromu. Kasza jaglana to zdrowe źródło energii. Stanowi doskonały dodatek do dań głównych, sałatek, zup, jak również deserów z bakaliami. Świetnie sprawdzi się jako zamiennik mięs do burgerów roślinnych. Jej zaletą jest także krótki czas przygotowania.

Składniki: kasza jaglana.
100 g 50 g (1 porcja)
Wartość energetyczna
100 g: 1500 kJ / 355 kcal
50 g (1 porcja): 748 kJ / 177 kcal
1500 kJ / 355 kcal 748 kJ / 177 kcal
Tłuszcz, w tym:
100 g: 3,9 g
50 g (1 porcja): 1,9 g
3,9 g 1,9 g
- kwasy tłuszczowe nasycone
100 g: 0,6 g
50 g (1 porcja): 0,3 g
0,6 g 0,3 g
Węglowodany, w tym:
100 g: 65,9 g
50 g (1 porcja): 33,0 g
65,9 g 33,0 g
- cukry
100 g: 2,8 g
50 g (1 porcja): 1,4 g
2,8 g 1,4 g
Błonnik
100 g: 3,7 g
50 g (1 porcja): 1,8 g
3,7 g 1,8 g
Białko
100 g: 12,1 g
50 g (1 porcja): 6,0 g
12,1 g 6,0 g
Sól
100 g: < 0,01 g
50 g (1 porcja): < 0,01 g
< 0,01 g < 0,01 g
Magnez
100 g: 129 mg (34% RWS)
50 g (1 porcja): 64,5 mg
129 mg (34% RWS) 64,5 mg
Żelazo
100 g: 3,5 mg (25% RWS)
50 g (1 porcja): 1,7 mg
3,5 mg (25% RWS) 1,7 mg
Cynk
100 g: 2,4 mg (24% RWS)
50 g (1 porcja): 1,2 mg
2,4 mg (24% RWS) 1,2 mg
Chrom
100 g: 26,3 µg (66% RWS)
50 g (1 porcja): 13,1 µg
26,3 µg (66% RWS) 13,1 µg

Podziel się z nami opinią na temat tego produktu



    Pola oznaczone (*) są wymagane