ikona menu

NOWOŚĆ – Wafle ryżowe w czekoladzie mlecznej bez dodatku cukru 30 g

Masa netto:30 g
Kod EAN:5902180640135
produkt bezglutenowy produkt bezglutenowy
tylko 73 kcal 1 wafelek tylko 73 kcal 1 wafelek
bez dodatku cukru bez dodatku cukru

NOWOŚĆ – Wafle ryżowe w czekoladzie mlecznej bez dodatku cukru 30 g

Wafle ryżowe w czekoladzie mlecznej bez dodatku cukru to znakomita przekąska do szkoły. Są niezwykle chrupiące, a do tego lekkie – idealne do szkolnego plecaka. Stanowią źródło magnezu, niezwykle istotnego dla dzieci w procesie edukacji ze względu na fakt, iż zmniejsza uczucie zmęczenia i wspomaga funkcje psychologiczne.

Składniki: 58,5 % czekolada mleczna bez dodatku cukru (tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, substancja słodząca: maltitol, oporna dekstryna, miazga kakaowa, inulina, oligofruktoza, emulgator: lecytyny sojowe, substancja słodząca: glikozydy stewiolowe ze stewii, naturalny aromat waniliowy), 41,5 % ryż brązowy. Możliwa obecność orzechów laskowych. Czekolada mleczna-masa kakaowa minimum 43,7 %, masa mleczna minimum 26,7 %. Zawiera naturalnie występujące cukry.
100 g 15 g (1 wafelek)
Wartość energetyczna
100 g: 2040 kJ / 486 kcal
15 g (1 wafelek): 304 kJ / 73 kcal
2040 kJ / 486 kcal 304 kJ / 73 kcal
Tłuszcz, w tym:
100 g: 21 g
15 g (1 wafelek): 3,1 g
21 g 3,1 g
- kwasy tłuszczowe nasycone
100 g: 13 g
15 g (1 wafelek): 1,9 g
13 g 1,9 g
Węglowodany, w tym:
100 g: 65 g
15 g (1 wafelek): 9,7 g
65 g 9,7 g
- cukry
100 g: 13 g
15 g (1 wafelek): 2,0 g
13 g 2,0 g
Błonnik
100 g: 1,9 g
15 g (1 wafelek): 0,3 g
1,9 g 0,3 g
Białko
100 g: 8,4 g
15 g (1 wafelek): 1,3 g
8,4 g 1,3 g
Sól
100 g: 0,11 g
15 g (1 wafelek): 0,02 g
0,11 g 0,02 g
Magnez
100 g: 75,9 mg (20% RWS)
15 g (1 wafelek): 11,4 mg
75,9 mg (20% RWS) 11,4 mg

Podziel się z nami opinią na temat tego produktu



    Pola oznaczone (*) są wymagane