Opis
NOWOŚĆ – Wafle ryżowe w czekoladzie mlecznej bez dodatku cukru 30 g
Wafle ryżowe w czekoladzie mlecznej bez dodatku cukru to znakomita przekąska do szkoły. Są niezwykle chrupiące, a do tego lekkie – idealne do szkolnego plecaka. Stanowią źródło magnezu, niezwykle istotnego dla dzieci w procesie edukacji ze względu na fakt, iż zmniejsza uczucie zmęczenia i wspomaga funkcje psychologiczne.
Skład
Składniki: 58,5 % czekolada mleczna bez dodatku cukru (tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, substancja słodząca: maltitol, oporna dekstryna, miazga kakaowa, inulina, oligofruktoza, emulgator: lecytyny sojowe, substancja słodząca: glikozydy stewiolowe ze stewii, naturalny aromat waniliowy), 41,5 % ryż brązowy. Możliwa obecność orzechów laskowych. Czekolada mleczna-masa kakaowa minimum 43,7 %, masa mleczna minimum 26,7 %. Zawiera naturalnie występujące cukry.
Wartości odżywcze
100 g
15 g (1 wafelek)
Wartość energetyczna
Wartość energetyczna
100 g:
2040 kJ / 486 kcal
15 g (1 wafelek):
304 kJ / 73 kcal
2040 kJ / 486 kcal
304 kJ / 73 kcal
Tłuszcz, w tym:
Tłuszcz, w tym:
100 g:
21 g
15 g (1 wafelek):
3,1 g
21 g
3,1 g
- kwasy tłuszczowe nasycone
- kwasy tłuszczowe nasycone
100 g:
13 g
15 g (1 wafelek):
1,9 g
13 g
1,9 g
Węglowodany, w tym:
Węglowodany, w tym:
100 g:
65 g
15 g (1 wafelek):
9,7 g
65 g
9,7 g
- cukry
- cukry
100 g:
13 g
15 g (1 wafelek):
2,0 g
13 g
2,0 g
Błonnik
Błonnik
100 g:
1,9 g
15 g (1 wafelek):
0,3 g
1,9 g
0,3 g
Białko
Białko
100 g:
8,4 g
15 g (1 wafelek):
1,3 g
8,4 g
1,3 g
Sól
Sól
100 g:
0,11 g
15 g (1 wafelek):
0,02 g
0,11 g
0,02 g
Magnez
Magnez
100 g:
75,9 mg (20% RWS)
15 g (1 wafelek):
11,4 mg
75,9 mg (20% RWS)
11,4 mg
Opinie
Podziel się z nami opinią na temat tego produktu