Lody jagodowe w waflu superfoods

Domowe lody jak każde wykonane samodzielnie przysmaki smakują o wiele lepiej niż ze sklepu. Nie mówiąc już o dumie, która rozpiera autora takiego deseru. Sprawdźcie jak w szybki i prosty sposób możecie zrobić jagodowe lody i pięknie je podać w naszych waflach superfoods. Uwaga! Potrzeba wyjątkowo silnej woli aby nie zjeść ich jeszcze przed zamrożeniem.

Czas przygotowania: 15 minut (+ kilka godzin zamrażania)
Poziom trudności: łatwe

Składniki:

  • wafle superfoods ryżowe + miłka abisyńska Sonko fit
  • 250 ml śmietany 18%
  • 250 ml mleczka kokosowego
  • 2 łyżki skrobi kukurydzianej
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • 3 łyżki cukru
  • garść świeżych jagód, dodatkowo kilka do dekoracji

Sposób przygotowania:

Aby przygotować lody należy połączyć ze sobą śmietanę, skrobię, mleczko kokosowe, cukier i rozgniecione widelcem jagody. Ciągle mieszając doprowadzić do wrzenia i gotować powoli, aż masa zgęstnieje. Lekko wystudzić. Do ciepłej masy dodać olej kokosowy i wymieszać dokładnie aby się roztopił. Wystudzoną masę lodową wstawić na kilka godzin do zamrażarki. Podawać na waflach superfoods jaglanych z quinoą 3 kolory.

Powrót

Inspiracje z pełnoziarnistych płatków zbożowych

Smaczne inspiracje

Inspiracje z wafli superfoods

Smaczne inspiracje

Inspiracje z wafli ryżowych mini

Smaczne inspiracje