Facebook

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zobacz więcej

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zobacz więcej

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zobacz więcej

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zobacz więcej

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zobacz więcejZobacz więcej

 

wszystkie produkty
bezglutenowe Produkty: Kasza

  • Więcej

    Kasza jęczmienna perłowa

    Wartość odżywcza

    Wartość odżywcza na 100 g na porcję*
    Wartość energetyczna 1444 kJ / 341 kcal 725 kJ / 171 kcal
    Tłuszcz, w tym: 1,5 g 0,8 g
    -kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g 0,2 g
    Węglowodany, w tym: 68,2 g 34,1 g
    -cukry 1,1 g 0,6 g
    Błonnik 8,9 g 4,5 g
    Białko 9,3 g 4,7 g
    Sól <0,01 g <0,01 g
    Fosfor 220 mg (31%**) 110 mg
    Magnez 64,0 mg (17%**) 39 mg
    Cynk 1,6 mg (16%**) 0,80 mg

    Opakowanie 400 g zawiera 8 porcji kaszy.

    * porcja (1/2 woreczka) = 50 g suchego produktu = ok. 150 g produktu po ugotowaniu w wodzie bez soli

    ** % dziennej referencyjnej wartości spożycia

    Kasza jęczmienna perłowa, zwana jest również kaszą mazurską. Są to sortowane, obłuszczone, krojone i polerowane ziarna jęczmienia. Produkt ten posiada niską zawartość tłuszczu i cukrów. Charakteryzuje się wysoką zawartością błonnika pokarmowego. Kasza jęczmienna perłowa jest źródłem cynku i magnezu. Podobnie jak pozostałe kasze z naszej oferty stanowi popularny element codziennej, zbilansowanej diety.

    – niska zawartość tłuszczu i cukrów
    – wysoka zawartość błonnika pokarmowego
    – źródło cynku i magnezu

    Składniki:kasza jęczmienna perłowa (mazurska).

  • Wartość odżywcza

    Wartość odżywcza na 100 g na porcję*
    Wartość energetyczna 1599 kJ / 377 kcal 804 kJ / 190 kcal
    Tłuszcz, w tym: 3,1 g 1,6 g
    -kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g 0,2 g
    Węglowodany, w tym: 76,1 g 38,1 g
    -cukry 0,8 g 0,4 g
    Błonnik 1,1 g 0,6 g
    Białko 10,7 g 5,4 g
    Sól <0,01 g <0,01 g
    Fosfor 270 mg (39%**) 135 mg
    Magnez 110 mg (29%**) 55,0 mg
    Żelazo 3,9 mg (28%**) 2,0 mg
    Cynk 3,2 mg (32%**) 1,6 mg

    Opakowanie 200 g zawiera 4 porcje kaszy.

    * porcja (1/2 woreczka) = 50 g suchego produktu = ok. 220 g produktu po ugotowaniu w wodzie bez soli

    ** % dziennej referencyjnej wartości spożycia

    Więcej

    Kasza jaglana prażona

    Kasza jaglana prażona to drobne, okrągłe, obłuszczone ziarna prosa, jednego z najstarszych gatunków zbóż. Produkt cechuje niska zawartość cukrów oraz wysoka zawartość cynku. Kasza jaglana prażona stanowi źródło magnezu i żelaza. Prażenie kaszy jaglanej wpływa pozytywnie na smak, zapach, a także konsystencję produktu, co w połączeniu z odpowiednim sposobem przygotowania sprawia, że po ugotowaniu kasza pozostaje sypka, a jej charakterystyczny goryczkowy posmak znika. Produkt idealnie sprawdza się jako dodatek do dań głównych, sałatek, zup, jak również deserów z bakaliami i zup mlecznych.

    – niska zawartość cukru
    – wysoka zawartość cynku
    – źródło magnezu i żelaza
    – niepowtarzalny smak

    Składniki: kasza jaglana prażona. Możliwa obecność zbóż zawierających gluten.

  • Wartość odżywcza

    Wartość odżywcza na 100 g na porcję*
    Wartość energetyczna 1450 kJ / 343 kcal 726 kJ / 172 kcal
    Tłuszcz, w tym: 1,8 g 0,9 g
    -kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g 0,3 g
    Węglowodany, w tym: 62,0 g 31,0 g
    -cukry 1,6 g 0,8 g
    Błonnik 8,9 g 4,5 g
    Białko 15,2 g 7,6 g
    Sól <0,01 g <0,01 g
    Magnez: 77,5 mg (21%**) 39,0 mg
    Żelazo: 2,5 mg (18%**) 1,3 mg
    Cynk: 1,8 mg (18%**) 0,9 mg

    Opakowanie 200 g zawiera 4 porcje kaszy.

    * porcja (1/2 woreczka) = 50 g suchego produktu = ok. 160 g produktu po ugotowaniu w wodzie bez soli

    ** % dziennej referencyjnej wartości spożycia

    Kasza orkiszowa znana była już starożytnym Rzymianom, którzy już wtedy doceniali jej wyjątkowo słodko-orzechowy smak i aromat. Jest źródłem białka oraz wielu cennych minerałów pochodzenia naturalnego, takich jak magnez, żelazo i cynk. Produkt cechuje także niska zawartość tłuszczu i cukrów oraz wysoka zawartość błonnika pokarmowego. Kasza orkiszowa idealnie komponuje się z owocami morza, rybami, mięsami i stanowi doskonałą bazę do sałatek. Smakosze kulinarnie stosują ją jako doskonały zamiennik ryżu w risotto, tworząc w ten sposób smaczne i aromatyczne „kaszotto”.

    – niska zawartość tłuszczu i cukrów
    -źródło białka oraz magnezu, żelaza i cynku
    – wysoka zawartość błonnika pokarmowego
    – gotowa w 6 minut

    Składniki: kasza orkiszowa.

    Więcej

    Kasza orkiszowa

  • Więcej

    Kasza kuskus

    Wartość odżywcza

    Wartość odżywcza na 100 g na porcję*
    Wartość energetyczna 1497 kJ / 353 kcal 752 kJ / 177 kcal
    Tłuszcz, w tym: 1,5 g 0,8 g
    -kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g 0,3 g
    Węglowodany, w tym: 70,7 g 35,4 g
    -cukry 3,1 g 1,6 g
    Błonnik 4,2 g 2,1 g
    Białko 12,1 g 6,1 g
    Sól 0,01 g <0,01 g

    Opakowanie 200 g zawiera 4 porcje kaszy.

    * porcja (1/2 woreczka) = 50 g suchego produktu = ok. 160 g produktu po ugotowaniu w wodzie bez soli

    ** % dziennej referencyjnej wartości spożycia

    Kasza kuskus wywodzi się z kuchni regionalnej północno-zachodniej Afryki. Powstaje z ziaren twardej pszenicy durum. Ze względu na krótki czas przyrządzania, jest idealnym składnikiem pysznych i szybkich dań, gotowych w zaledwie kilka minut. Kuskus jest źródłem białka oraz błonnika pokarmowego. Jego zaletą jest także niska zawartość cukrów i tłuszczu. Produkt idealnie komponuje się z rybami, mięsami i stanowi doskonałą bazę do sałatek oraz deserów.

    – niska zawartość tłuszczu i cukrów
    -źródło białka oraz błonnika pokarmowego
    – gotowa w 5 minut

    Składniki: kasza kuskus (z pszenicy durum).

  • Wartość odżywcza

    Wartość odżywcza na 100 g na porcję*
    Wartość energetyczna 1477 kJ / 349 kcal 740 kJ / 175 kcal
    Tłuszcz, w tym: 1,6 g 0,8 g
    -kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g 0,3 g
    Węglowodany, w tym: 68,5 g 34,3 g
    -cukry 2,0 g 1,0 g
    Błonnik 7,6 g 3,8 g
    Białko 11,3 g 5,7 g
    Sól <0,03 g <0,02 g

    Opakowanie 200 g zawiera 4 porcje kaszy.

    * porcja (1/2 woreczka) = 50 g suchego produktu = ok. 130 g produktu po ugotowaniu w wodzie bez soli

    ** % dziennej referencyjnej wartości spożycia

    Więcej

    Kasza bulgur

    Kasza bulgur powstaje z ziaren pszenicy durum, poddanych działaniu pary wodnej, dzięki czemu skraca się czas gotowania. Stanowi źródło białka i charakteryzuje się niską zawartością tłuszczu i cukrów. Jej zaletą jest również wysoka zawartość błonnika pokarmowego. Swój unikalny smak zawdzięcza lekko orzechowej nucie, która idealnie komponuje się z owocami morza, rybami, mięsami, stanowi również doskonałą bazę do sałatek. Smakosze kulinarni przygotowują z niej „kaszotto” – potrawę podobną do risotto, której podstawą są złociste ziarna kaszy bulgur. Danie to pozwala wydobyć wyjątkowy aromat i smak kaszy wzbogacony o ulubione dodatki.

    – niska zawartość tłuszczu i cukrów
    – wysoka zawartość błonnika pokarmowego
    -źródło białka
    – gotowa w 6 minut

    Składniki: kasza bulgur (z pszenicy durum).

  • Wartość odżywcza

    Wartość odżywcza na 100 g na porcję*
    Wartość energetyczna 1470 kJ / 348 kcal 736 kJ / 174 kcal
    Tłuszcz, w tym: 3,8 g 1,9 g
    -kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g 0,3 g
    Węglowodany, w tym: 63,9 g 32,0 g
    -cukry 4,0 g 2,0 g
    Błonnik 5,1 g 2,6 g
    Białko 11,9 g 6,0 g
    Sól 0,01 g <0,01 g
    Magnez 114 mg (30%**) 57,0 mg
    Żelazo 2,9 mg (21%**) 1,5 mg
    Cynk 2,2 mg (22%**) 1,1 mg
    Chrom 8,5 µg (21%**) 4,3 µg

    Opakowanie 400 g zawiera 8 porcji kaszy.

    * porcja (1/2 woreczka) = 50 g suchego produktu = ok. 120 g produktu po ugotowaniu w wodzie bez soli

    ** % dziennej referencyjnej wartości spożycia

    Kasza jaglana produkowana jest z prosa, jednego z najstarszych gatunków zbóż na świecie, poddanego procesowi obłuszczania. Produkt jest źródłem błonnika pokarmowego, żelaza, cynku i chromu. Dodatkowo kaszę jaglaną cechuje wysoka zawartość magnezu. Kasza ta stanowi doskonały dodatek do dań głównych, sałatek, zup, jak również deserów z bakaliami.

    – źródło błonnika pokarmowego, żelaza, cynku i chromu
    – wysoka zawartość magnezu

    Składniki: kasza jaglana.

    Więcej

    Kasza jaglana

  • Więcej

    Kasza jęczmienna wiejska

    Wartość odżywcza

    Wartość odżywcza na 100 g na porcję*
    Wartość energetyczna 1447 kJ / 342 kcal 725 kJ / 171 kcal
    Tłuszcz, w tym: 2,0 g 1,0 g
    -kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g 0,2 g
    Węglowodany, w tym: 66,0 g 33,0 g
    -cukry 1,5 g 0,8 g
    Błonnik 9,1 g 4,6 g
    Białko 10,5 g 5,3 g
    Sól <0,01 g <0,01 g
    Fosfor 240 mg (34%**) 120 mg
    Magnez 78,0 mg (21%**) 39 mg
    Żelazo 3,3 mg (24%**) 1,7 mg
    Cynk 2,4 mg (24%**) 1,2 mg

    Opakowanie 400 g zawiera 8 porcji kaszy.

    * porcja (1/2 woreczka) = 50 g suchego produktu = ok. 150 g produktu po ugotowaniu w wodzie bez soli

    ** % dziennej referencyjnej wartości spożycia

    Kasza jęczmienna wiejska jest kaszą gruboziarnistą. Produkowana jest z obłuszczonych ziaren jęczmienia, poddanych procesowi krojenia, odsiewania i sortowania. Kasza jęczmienna wiejska posiada wysoką zawartość błonnika pokarmowego. Jest źródłem białka, magnezu, żelaza i cynku. Charakteryzuje się niską zawartością tłuszczu i cukrów. Stanowi doskonały dodatek do dań obiadowych.

    – niska zawartość tłuszczu i cukrów
    – wysoka zawartość błonnika pokarmowego
    – źródło białka, magnezu, żelaza oraz cynku

    Składniki: kasza jęczmienna wiejska (gruba).

  • Wartość odżywcza

    Wartość odżywcza na 100 g na porcję*
    Wartość energetyczna 1470 kJ / 348 kcal 739 kJ / 175 kcal
    Tłuszcz, w tym: 2,0 g 1,1 g
    -kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g 0,2 g
    Węglowodany, w tym: 67,0 g 33,5 g
    -cukry 1,0 g 0,5 g
    Błonnik 10,9 g 5,5 g
    Białko 10,0 g 5,0 g
    Sól <0,01 g <0,01 g
    Potas 420 mg (21%**) 210 mg
    Fosfor 350 mg (50%**) 225 mg
    Magnez 110 mg (29%**) 55,0 mg
    Żelazo 2,7 mg (19%**) 1,4 mg
    Cynk 2,5 mg (25%**) 1,3 mg

    Opakowanie 200 g zawiera 4 porcje kaszy.

    * porcja (1/2 woreczka) = 50 g suchego produktu = ok. 150 g produktu po ugotowaniu w wodzie bez soli

    ** % dziennej referencyjnej wartości spożycia

    Więcej

    Kasza jęczmienna w 6 minut

    Kasza jęczmienna w 6 minut produkowana jest z obłuszczonych ziaren jęczmienia, poddanych procesowi krojenia, sortowania, a następnie prażenia. Dzięki takiemu przygotowaniu znacznie skraca się czas jej gotowania, a doskonały dodatek do dań głównych jest gotowy do spozycia już po 6 minutach! Z tego względu kasza jęczmienna w 6 minut nazywana jest też kaszą błyskawiczną. Cechuje się wysoką zawartością błonnika pokarmowego. Posiada niską zawartość tłuszczu i cukrów oraz jest źródłem potasu, magnezu, żelaza i cynku.

    – niska zawartość tłuszczu i cukrów
    – wysoka zawartość błonnika pokarmowego
    -źródło potasu, magnezu, cynku i żelaza
    – gotowa w 6 minut

    Składniki: kasza jęczmienna prażona błyskawiczna.

  • Wartość odżywcza

    Wartość odżywcza na 100 g na porcję*
    Wartość energetyczna 1503 kJ / 355 kcal 753 kJ / 178 kcal
    Tłuszcz, w tym: 3,2 g 1,6 g
    -kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g 0,3 g
    Węglowodany, w tym: 66,4 g 33,2 g
    -cukry 1,2 g 0,6 g
    Błonnik 6,3 g 3,2 g
    Białko 12,1 g 6,1 g
    Sól <0,01 g <0,01 g
    Potas 490 mg (25%**) 245 mg
    Fosfor 450 mg (64%**) 225 mg
    Magnez 250 mg (67%**) 125 mg
    Żelazo 3,2 mg (23%**) 1,6 mg
    Cynk 3,3 mg (33%**) 1,7 mg

    Opakowanie 400 g zawiera 8 porcji kaszy.

    * porcja (1/2 woreczka) = 50 g suchego produktu = ok. 125 g produktu po ugotowaniu w wodzie bez soli

    ** % dziennej referencyjnej wartości spożycia

    Kasza gryczana prażona to jedna z najpopularniejszych kasz. Ziarna gryki poddane procesowi prażenia, sortowania i obłuszczania nabierają charakterystycznego, orzechowego i wyrazistego aromatu. Kasza gryczana jest bogata w wartości odżywcze. Charakteryzuje się wysoką zawartością błonnika pokarmowego, fosforu, magnezu oraz cynku. Jest też źródłem białka, potasu i żelaza. Posiada niską zawartość cukrów. Stanowi doskonałe uzupełnienie dań obiadowych, zwłaszcza mięsnych.

    – niska zawartość cukrów
    – wysoka zawartość błonnika pokarmowego, magnezu i cynku
    – źródło białka, potasu i żelaza

    Składniki: kasza gryczana prażona. Możliwa obecność zbóż zawierających gluten.

    Więcej

    Kasza gryczana prażona

  • Więcej

    Kasza gryczana w 6 minut

    Wartość odżywcza

    Wartość odżywcza na 100 g na porcję*
    Wartość energetyczna 1502 kJ / 355 kcal 751 kJ / 178 kcal
    Tłuszcz, w tym: 3,0 g 1,5 g
    -kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g 0,3 g
    Węglowodany, w tym: 66,6 g 33,3 g
    -cukry 1,2 g 0,6 g
    Błonnik 5,6 g 2,8 g
    Białko 12,6 g 6,3 g
    Sól <0,01 g <0,01 g
    Potas 480 mg (24%**) 240 mg
    Fosfor 450 mg (64%**) 225 mg
    Magnez 230 mg (61%**) 115 mg
    Żelazo 3,1 mg (22%**) 1,6 mg
    Cynk 3,5 mg (35%**) 1,8 mg

    Opakowanie 200 g zawiera 4 porcje kaszy.

    * porcja (1/2 woreczka) = 50 g suchego produktu = ok. 125 g produktu po ugotowaniu w wodzie bez soli

    ** % dziennej referencyjnej wartości spożycia

    Kasza gryczana w 6 minut to ziarna gryki poddane specjalnemu procesowi prażenia, dzięki któremu znacznie skraca się czas gotowania kaszy. To jedna z najpopularniejszych kasz o charakterystycznym, orzechowym i wyrazistym aromacie. Kasza gryczana jest bogata w wartości odżywcze. Charakteryzuje się wysoką zawartością magnezu oraz cynku. Jest też źródłem białka, błonnika pokarmowego, potasu i żelaza. Posiada niską zawartość cukrów. Stanowi doskonałe uzupełnienie dań obiadowych, zwłaszcza mięsnych.

    – niska zawartość cukrów
    – źródło białka, błonnika pokarmowego, potasu i żelaza
    – wysoka zawartość cynku i magnezu
    – gotowa w 6 minut

    Składniki: kasza gryczana prażona błyskawiczna. Możliwa obecność zbóż zawierających gluten.

  • Wartość odżywcza

    Wartość odżywcza na 100 g na porcję*
    Wartość energetyczna 1601 kJ / 380 kcal 803 kJ / 190 kcal
    Tłuszcz, w tym: 7,2 g 3,6 g
    -kwasy tłuszczowe nasycone 0,9 g 0,5 g
    Węglowodany, w tym: 62,5 g 31,3 g
    -cukry 1,2 g 0,6 g
    Błonnik 8,7 g 4,4 g
    Białko 11,9 g 6,0 g
    Sól <0,01 g <0,01 g
    Potas 400 mg (20%**) 200 mg
    Fosfor 340 mg (49%**) 170 mg
    Magnez 160 mg (43%**) 80 mg
    Żelazo 3,9 mg (28%**) 2,0 mg

    Opakowanie 400 g zawiera 8 porcji kaszy.

    * porcja (1/2 woreczka) = 50 g suchego produktu = ok. 110 g
    produktu po ugotowaniu w wodzie bez soli

    ** % dziennej referencyjnej wartości spożycia

    Więcej

    Kasza owsiana prażona pęczak

    Kasza owsiana prażona pęczak produkowana jest z całych, nierozdrobnionych ziaren owsa, poddanych sortowaniu, obłuszczaniu oraz prażeniu. Charakteryzuje się wysoką zawartością błonnika pokarmowego i magnezu. Posiada niską zawartość cukrów. Jest źródłem potasu oraz żelaza. Doskonale komponuje się z tradycyjnymi daniami mięsnymi i wegetariańskimi. Stanowi smaczny dodatek do zup, farszów i sałatek. Może być serwowana na słodko, z dodatkiem świeżych owoców lub bakalii.

    – niska zawartość cukrów
    – wysoka zawartość błonnika pokarmowego i magnezu
    – źródło potasu i żelaza
    – produkt pełnoziarnisty

    Składniki: kasza owsiana pęczak.

  • Wartość odżywcza

    Wartość odżywcza na 100 g na porcję*
    Wartość energetyczna 1420 kJ / 366 kcal 711 kJ / 168 kcal
    Tłuszcz, w tym: 1,8 g 0,9 g
    -kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g 0,2 g
    Węglowodany, w tym: 65,8 g 32,9 g
    -cukry 0,9 g 0,5 g
    Błonnik 10,0 g 5,0 g
    Białko 9,1 g 4,6 g
    Sól 0,01 g <0,01 g
    Fosfor 130 mg (19%**) 65,0 mg
    Magnez 58,0 mg (15%**) 29 mg
    Żelazo 2,2 mg (16%**) 1,1 mg

    Opakowanie 400 g zawiera 8 porcji kaszy.

    * porcja (1/2 woreczka) = 50 g suchego produktu = ok. 120 g
    produktu po ugotowaniu w wodzie bez soli

    ** % dziennej referencyjnej wartości spożycia

    Kasza jęczmienna pęczak produkowana jest z całych, nierozdrobnionych ziaren jęczmienia, poddanych sortowaniu i obłuszczaniu. Posiada niską zawartość tłuszczu i cukrów. Charakteryzuje się wysoką zawartością błonnika pokarmowego. Jest źródłem magnezu i żelaza. Doskonale komponuje się zarówno z tradycyjnymi daniami mięsnymi jak i wegetariańskimi. Stanowi smaczny dodatek do zup, farszów i sałatek. Może być również serwowana na słodko, z dodatkiem świeżych owoców lub bakalii.

    – niska zawartość tłuszczu i cukrów
    – wysoka zawartość błonnika pokarmowego
    – źródło magnezu i żelaza

    Składniki: kasza jęczmienna pęczak.

    Więcej

    Kasza jęczmienna pęczak

Facebook