Facebook
SONKO - DBAJ O SIEBIE

wszystkie produkty
bezglutenowe Produkty: Pieczywo lekkie

  • Więcej
    Pieczywo lekkie

    7 ziaren

    Wartość odżywcza

    Wartości odżywcze

    na 100 g

    na porcję (1 kromka

    =ok.5,3g)

    % RWS na porcję

    Wartość energetyczna

    1554 kJ

    367 kcal

    84 kJ

    20 kcal

    1 %

    Tłuszcz, w tym:
    Kw. tłuszcz. nasycone

    1,5 g
    0,2 g

    0,1 g
    <0,1 g

    <1%
    <1%

    Węglowodany, w tym:
    Cukry

    76,8 g
      3,5 g

    4,1 g
    0,2 g

      2%
    <1%

    Błonnik pokarmowy

    5,8 g

    0,3 g

     

    Białko

    8,6 g

    0,5 g

    <1%

    Sól

    1,4 g

    0,1 g

    <1%

    Tiamina (witamina B1)

    0,17 mg (15 %* )

    0,01 mg

     

    Kwas foliowy

    70,1 µg (35%*)

    3,72 µg

     

    Fosfor

    149 mg (21%*)

    7,90 mg

     

    * % dziennej referencyjnej wartości spożycia

    RWS – Referencyjna Wartość Spożycia

    Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)

    Lekkie pieczywo 7 ziaren z dodatkiem prebiotyków powstało w wyniku wymieszania 7 różnych odmian zbóż, dzięki czemu wyróżnia się wyjątkowym smakiem i jest bogate w liczne składniki odżywcze. W 100 g pieczywa znajduje się aż 53% zalecanego dziennego spożycia folacyny, zwanej również kwasem foliowym oraz sporo magnezu i budującego kości fosforu. Zawarte w pieczywie prebiotyki w postaci inuliny pobudzają korzystną dla zdrowia mikroflorę, a wysoka zawartość błonnika ułatwia trawienie i dba o dobrą kondycję układu pokarmowego. Lekkie pieczywo 7 ziaren zostało opracowane specjalnie dla osób dbających o linię, jedna jego kromka zawiera tylko 20 kcal. Unikatowa receptura pieczywa nie zawiera również żadnych konserwantów, sztucznych dodatków smakowych, zapachowych ani barwników. Dla osób uczulonych na mleko, a zwłaszcza dla dzieci z tzw. „skazą białkową” istotne jest to, że Lekkie pieczywo 7 ziaren – jako jedyne takie pieczywo na polskim rynku – wytwarzane jest bez dodatku mleka.

    Składniki:
    mąka żytnia ( 57,9%), kaszka kukurydziana (15%), mąka pszenna (9%), pełnoziarnista mąka pszenna (7%), woda, mąka jęczmienna (3%), mąka z amarantusa (2%), inulina (2%), mąka gryczana (1%), mąka ryżowa (1%), ekstrakt słodowy jęczmienny, sól, substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu.

  • Wartość odżywcza

    Wartości odżywcze

    na 100 g

    na porcję (1 kromka

    =ok.5,3g)

    % RWS na porcję

    Wartość energetyczna

    1506 kJ

    356 kcal

    78 kJ

    19 kcal

    1 %

    Tłuszcz, w tym:
    kwasy tłuszczowe nasycone

    1,5 g
    0,3 g

    0,1 g
    <0,1 g

    <1%
    <1%

    Węglowodany, w tym:
    cukry

    71,0 g
    8,0 g

    3,7 g
    0,4 g

     1%
    <1%

    Błonnik

    12,4 g

    0,6 g

     

    Białko

    8,5 g

    0,4 g

      1%

    Sól

    1,1 g

    0,1 g

      1%

    Fosfor 

    366 mg (52%*)

    19,0 mg

     

    * % dziennej referencyjnej wartości spożycia
    RWS – Referencyjna Wartość Spożycia
    Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej
    (8400 kJ / 2000 kcal).

    Więcej
    Pieczywo lekkie

    błonnikowe

    Niskokaloryczne, lekkie pieczywo błonnikowe wypiekane jest na bazie mąki żytniej z dodatkiem mąki orkiszowej. Charakteryzuje się bardzo wysoką zawartością błonnika pokarmowego uzyskanego dzięki zastosowaniu w recepturze otrębów owsianych oraz błonnika pszennego. Światowa Organizacja Zdrowia (WHO) zaleca spożywanie od 20 g do 40 g błonnika dziennie. W opakowaniu Pieczywa Lekkiego błonnikowego o masie 170g znajduje się aż 22g błonnika. Błonnik stymuluje procesy trawienne, oczyszcza organizm z toksyn i szkodliwego cholesterolu, sprzyja odchudzaniu. Pieczywo błonnikowe jest idealne dla osób stosujących diety i dbających o zdrowe odżywianie, gdyż zawiera jedynie 19 kcal na kromkę. Wypiekane jest bez dodatku cukrów i bez dodatku mleka. Zawiera prebiotyki i otręby owsiane.

    Składniki:
    mąka żytnia, kaszka kukurydziana, mąka orkiszowa (23%), błonnik pszenny (7%), otręby owsiane (5%), woda, mąka ryżowa, ekstrakt słodowy jęczmienny, inulina (2 %), sól, substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu.

  • Wartość odżywcza

    Wartości odżywcze

    na 100 g

    na porcję (1 kromka

    =ok.5,3g)

    % RWS na porcję

    Wartość energetyczna

    1525 kJ

    360 kcal

    81 kJ

    19 kcal

    1 %

    Tłuszcz, w tym:
    kwasy tłuszczowe nasycone

    1,4 g
    0,2 g

    0,1 g
    <0,1 g

    <1%
    <1%

    Węglowodany, w tym:
    c
    ukry

    74,0 g
    5,1 g

    3,9 g
    0,3 g

      1%
    <1%

    Błonnik

    8,9 g

    0,5 g

     

    Białko

    8,5 g

    0,4 g

    1%

    Sól

    1,1 g

    0,1 g

    1%

    Tiamina

    0, 18 mg (16%*)

    0,01 mg

     

    Kwas foliowy

    46,4 µg (23%*)

    2,41µg

     

    Fosfor

    179 mg (26%*)

    9,31 mg

     

    Magnez

    110 mg (29%*)

    5,72 mg

     

    Cynk

    2,0 mg (20 %*)

    0,10 mg

     

    * % dziennej referencyjnej wartości spożycia
    RWS – Referencyjna Wartość Spożycia
    Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej
    (8400 kJ / 2000 kcal).

    Niskokaloryczne, lekkie pieczywo razowe wypiekane jest na bazie pełnoziarnistej mąki razowej z dodatkiem tradycyjnego zakwasu chlebowego, dzięki temu posiada smak i zapach prawdziwego ciemnego, razowego chleba. Pieczywo wypiekane bez dodatku cukru i mleka, zawiera prebiotyki. Posiada wysoką zawartość błonnika pokarmowego, który wspomaga procesy trawienne i sprzyja odchudzaniu.

    Składniki:
    mąka pełnoziarnista – razowa (52,6%: żytnia i pszenna), mąka żytnia, woda, ekstrakt słodowy jęczmienny, inulina (2%), sól, zakwas żytni, substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu 

    Więcej
    Pieczywo lekkie

    razowe

  • Więcej
    Pieczywo lekkie

    z orkiszem i dynią

    Wartość odżywcza

    Wartości odżywcze

    na 100 g

    na porcję (1 kromka

    =ok.5,3g)

    % RWS na porcję

    Wartość energetyczna

    1577 kJ

    372 kcal

    83 kJ

    19 kcal

    1 %

    Tłuszcz, w tym:
    kwasy tłuszczowe nasycone

    2,1 g
    0,5 g

    0,1 g
    <0,1 g

    <1%
    <1%

    Węglowodany, w tym:
    cukry

    75,2 g
    1,1 g

    4  g
    0,05 g

    2%
    <1%

    Błonnik

    5,5 g

    0,3 g

     

    Białko

    10,4 g

    0,5 g

    1%

    Sól

    0,98 g

    0,05 g

    1%

    Fosfor

    432 mg (63%*)

    22,5 mg

     

    Magnez

    73,3 mg (20%*)

    3,81mg

     

    Cynk

    1,7 mg (17%*)

    0,09 mg

     

    * % dziennej referencyjnej wartości spożycia
    RWS – Referencyjna Wartość Spożycia
    Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej
    (8400 kJ / 2000 kcal).

    Niskokaloryczne, lekkie pieczywo wypiekane z udziałem mąki orkiszowej z dodatkiem zmielonych pestek dyni. Orkisz jest starodawną odmianą pszenicy, uprawianą już w czasach panowania imperium rzymskiego. Jest zbożem bogatym w białko i liczne mikroelementy. Orkiszowi przypisuje się szereg korzystnych dla zdrowia właściwości: wzmacnia ciało i umysł, wspomaga układ krążenia i serce, poprawia nastrój, wpływa na funkcjonowanie układu trawiennego. Również pestki dyni wyróżniają się prozdrowotnym wpływem na nasz organizm, dzięki obecności fitosteroli, minerałów i witamin. To niezwykłe i unikatowe pieczywo wypiekane jest bez dodatku cukru i mleka. Zawiera prebiotyk. Posiada wysoką zawartość błonnika pokarmowego, który wspomaga procesy trawienne i sprzyja odchudzaniu.

    Składniki:
    kaszka kukurydziana, mąka żytnia, mąka orkiszowa (23%), woda, zmielone odtłuszczone pestki dyni (4%), inulina (2%), ekstrakt słodowy jęczmienny, sól, błonnik pszenny (0,9%), substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu.

  • Wartość odżywcza

    Wartości odżywcze

    na 100 g

    na porcję (1 kromka

    =ok.5,3g)

    % RWS na porcję

    Wartość energetyczna

    1536 kJ

    363 kcal

    81 kJ

    19 kcal

    1 %

    Tłuszcz, w tym:
    Kw. tłuszcz. nasycone

    1,6 g
    0,4 g

    0,1 g
    <0,1 g

    <1%
    <1%

    Węglowodany, w tym:
    Cukry

    74,5 g
    0,7 g

    3,9 g
    <0,1 g

      2%
    <1%

    Błonnik

    8,8 g

    0,5 g

     

    Białko

    8,2 g

    0,4 g

      1%

    Sól

    1,1 g

    0,1 g

      1%

    Fosfor

    158,0 mg (23%*)

    8,37 mg

     

    Cynk 

    1,9 mg (19%*)

    0,10 mg

     

    * % dziennej referencyjnej wartości spożycia
    RWS – Referencyjna Wartość Spożycia
    Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej
    (8400 kJ / 2000 kcal).

    Więcej
    Pieczywo lekkie

    żytnie

    Lekkie pieczywo żytnie z dodatkiem prebiotyków wyróżnia się wyjątkowym smakiem i jest bogate w liczne składniki odżywcze. Lekkie pieczywo żytnie zostało opracowane specjalnie dla osób dbających o linię dlatego jest wypiekane bez dodatku cukru. Unikatowa receptura pieczywa nie zawiera również żadnych konserwantów, sztucznych dodatków smakowych czy zapachowych ani barwników. Zawarte w pieczywie prebiotyki w postaci inuliny pobudzają korzystną dla zdrowia mikroflorę a wysoka zawartość błonnika ułatwia trawienie i dba o dobrą kondycję układu pokarmowego. Dla osób uczulonych na mleko a zwłaszcza dla dzieci z tzw. „skazą białkową” istotne jest, że Lekkie pieczywo żytnie – jako jedyne takie pieczywo na polskim rynku – wytwarzane jest bez dodatku mleka.

    Składniki:
    mąka żytnia (60,1 %), mąka pszenna, woda, błonnik pszenny (2,6 %), ekstrakt słodowy jęczmienny, inulina (2%), sól, substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu 

  • Wartość odżywcza

    Wartości odżywcze

    na 100 g

    na porcję (1 kromka

    =ok.5,3g)

    % RWS na porcję

    Wartość energetyczna

    1597 kJ

    377 kcal

    85 kJ

    20 kcal

      1 %

    Tłuszcz, w tym:
    kwasy tłuszczowe nasycone

    2,2 g
    0,3 g

    0,1 g
    <0,1 g

    <1 %
    <1 %

    Węglowodany, w tym:
    cukry

    79,0 g
      2,9 g

    4,2 g
    0,2 g

      2 %
    <1 %

    Błonnik

    3,5 g

    0,2 g

     

    Białko

    8,5 g

    0,5 g

      1 %

    Sól

    1,2 g

    0,1 g

      1 %

    Fosfor

    172 mg (25%*)

    9,12 mg

     

    * % dziennej referencyjnej wartości spożycia
    RWS – Referencyjna Wartość Spożycia
    Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej
    (8400 kJ / 2000 kcal).

    Pieczywo lekkie SONKO ze słonecznikiem zostało opracowane specjalnie dla osób dbających o linię, 1 kromka zawiera tylko 20 kcal. Zawarte w pieczywie prebiotyki w postaci inuliny pobudzają korzystna dla zdrowia mikroflorę. Unikatowa receptura pieczywa nie zawiera konserwantów, sztucznych dodatków smakowych, zapachowych ani barwników. Dla osób uczulonych na mleko, a zwłaszcza dla dzieci z tzw. „skazą białkową”, istotne jest to, że lekkie pieczywo ze słonecznikiem- jako jedyne takie pieczywo na polskim rynku- wypiekane jest bez dodatku mleka. Codzienne spożywanie Lekkiego pieczywa Sonko sprzyja utrzymaniu zgrabnej sylwetki i dobrego samopoczucia.

    Składniki:
    kaszka kukurydziana, mąka żytnia, woda, mąka pszenna, zmielone ziarna słonecznika (2,9%), inulina (2%), sól, błonnik pszenny (0,9%),ekstrakt słodowy jęczmienny, substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu.

    Więcej
    Pieczywo lekkie

    ze słonecznikiem

  • Więcej
    Pieczywo lekkie

    7 ziaren – family pack

    Wartość odżywcza

    Wartości odżywcze

    na 100 g

    na porcję (1 kromka

    =ok.5,3g)

    % RWS na porcję

    Wartość energetyczna

    1554 kJ

    367 kcal

    84 kJ

    20 kcal

    1 %

    Tłuszcz, w tym:
    kwasy tłuszczowe nasycone

    1,5 g
    0,2 g

    0,1 g
    <0,1 g

    <1%
    <1%

    Węglowodany, w tym:
    cukry

    76,8 g
      3,5 g

    4,1 g
    0,2 g

      2%
    <1%

    Błonnik pokarmowy

    5,8 g

    0,3 g

     

    Białko

    8,6 g

    0,5 g

    <1%

    Sól

    1,4 g

    0,1 g

    <1%

    Tiamina (witamina B1)

    0,17 mg (15%*)

    0,01 mg

     

    Kwas foliowy

    70,1 µg (35%*)

    3,72 µg

     

    Fosfor

    149 mg (21%*)

    7,90 mg

     

    * % dziennej referencyjnej wartości spożycia

    RWS – Referencyjna Wartość Spożycia

    Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)

    Pieczywo lekkie 7 ziaren z dodatkiem prebiotyków powstało w wyniku wymieszania 7 różnych odmian zbóż, dzięki czemu wyróżnia sią wyjątkowym smakiem i jest bogate w liczne składniki odżywcze. W 100 g pieczywa znajduje się aż 53% zalecanego dziennego spożycia folacyny, zwanej również kwasem foliowym oraz sporo magnezu i budującego kości fosforu. Zawarte w pieczywie prebiotyki w postaci inuliny pobudzają korzystną dla zdrowia mikroflorę, a wysoka zawartość błonnika ułatwia trawienie i dba o dobrą kondycję układu pokarmowego. Lekkie pieczywo 7 ziaren zostało opracowane specjalnie dla osób dbających o linię, dlatego jest wypiekane bez dodatku cukru, a 1  kromka zawiera tylko 20 kcal. Unikatowa receptura pieczywa nie zawiera również żadnych konserwantów, sztucznych dodatków smakowych czy zapachowych ani barwników. Dla osób uczulonych na mleko, a zwłaszcza dla dzieci z tzw. „skazą białkową” istotne jest, że Lekkie pieczywo 7 ziaren – jako jedyne takie pieczywo na polskim rynku – wytwarzane jest bez dodatku mleka.

    Składniki:
    mąka żytnia ( 57,9%), kaszka kukurydziana (15%), mąka pszenna (9%), pełnoziarnista mąka pszenna (7%), woda, mąka jęczmienna (3%), mąka z amarantusa (2%), inulina (2%), mąka gryczana (1%), mąka ryżowa (1%), ekstrakt słodowy jęczmienny, sól, substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu

  • Wartość odżywcza

    Wartości odżywcze

    na 100 g

    na porcję (1 kromka

    =ok.5,3g)

    % RWS na porcję

    Wartość energetyczna

    1536 kJ

    363 kcal

    81 kJ

    19 kcal

    1 %

    Tłuszcz, w tym:
    kwasy tłuszczowe nasycone

    1,6 g
    0,4 g

    0,1 g
    <0,1 g

    <1%
    <1%

    Węglowodany, w tym:
    cukry

    74,5 g
    0,7 g

    3,9 g
    <0,1 g

      2%
    <1%

    Błonnik

    8,8 g

    0,5 g

     

    Białko

    8,2 g

    0,4 g

      1%

    Sól

    1,1 g

    0,1 g

      1%

    Fosfor

    158,0 mg (23%*)

    8,37 mg

     

    Cynk 

    1,9 mg (19%*)

    0,10 mg

     

    * % dziennej referencyjnej wartości spożycia
    RWS – Referencyjna Wartość Spożycia
    Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej
    (8400 kJ / 2000 kcal).

    Więcej
    Pieczywo lekkie

    żytnie – family pack

    Pieczywo lekkie żytnie z dodatkiem prebiotyków wyróżnia się wyjątkowym smakiem i jest bogate w liczne składniki odżywcze. W 100 g pieczywa znajduje się aż 40,2 % zalecanego dziennego spożycia folacyny, zwanej również kwasem foliowym oraz sporo witaminy B1, magnezu i budującego kości fosforu. Zawarte w pieczywie prebiotyki w postaci inuliny pobudzają korzystną dla zdrowia mikroflorę, a wysoka zawartość błonnika ułatwia trawienie i dba o dobrą kondycję układu pokarmowego. Lekkie pieczywo żytnie zostało opracowane specjalnie dla osób dbających o linię, dlatego jest wypiekane bez dodatku cukru, a 1 kromka zawiera tylko 19 kcal. Unikatowa receptura pieczywa nie zawiera również żadnych konserwantów, sztucznych dodatków smakowych, zapachowych ani barwników. Dla osób uczulonych na mleko, a zwłaszcza dla dzieci z tzw. „skazą białkową” istotne jest, że Lekkie pieczywo żytnie – jako jedyne takie pieczywo na polskim rynku – wytwarzane jest bez dodatku mleka.

    Składniki:
    mąka żytnia (60,1 %), mąka pszenna, woda, błonnik pszenny (2,6 %), ekstrakt słodowy jęczmienny, inulina (2%), sól, substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu.

  • Wartość odżywcza

    Wartości odżywcze

    na 100 g

    na porcję (1 kromka

    =ok.5,3g)

    % RWS na porcję

    Wartość energetyczna

    1525 kJ

    360 kcal

    81 kJ

    19 kcal

    1 %

    Tłuszcz, w tym:
    kwasy tłuszczowe nasycone

    1,4 g
    0,2 g

    0,1 g
    <0,1 g

    <1%
    <1%

    Węglowodany, w tym:
    cukry

    74,0 g
    5,1 g

    3,9 g
    0,3 g

      1%
    <1%

    Błonnik

    8,9 g

    0,5 g

     

    Białko

    8,5 g

    0,4 g

    1%

    Sól

    1,1 g

    0,1 g

    1%

    Tiamina

    0, 18 mg (16%*)

    0,01 mg

     

    Kwas foliowy

    46,4 µg (23%*)

    2,41µg

     

    Fosfor

    179 mg (26%*)

    9,31 mg

     

    Magnez

    110 mg (29%*)

    5,72 mg

     

    Cynk

    2,0 mg (20 %*)

    0,10 mg

     

    * % dziennej referencyjnej wartości spożycia
    RWS – Referencyjna Wartość Spożycia
    Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej
    (8400 kJ / 2000 kcal).

    Niskokaloryczne, lekkie pieczywo razowe wypiekane jest na bazie pełnoziarnistej mąki razowej z dodatkiem tradycyjnego zakwasu chlebowego, dzięki temu posiada smak i zapach prawdziwego ciemnego, razowego chleba. Pieczywo wypiekane bez dodatku cukru i mleka, zawiera prebiotyki. Posiada wysoką zawartość błonnika pokarmowego, który wspomaga procesy trawienne i sprzyja odchudzaniu.

    Składniki:
    mąka pełnoziarnista – razowa (52,6%: żytnia i pszenna), mąka żytnia, woda, ekstrakt słodowy jęczmienny, inulina (2%), sól, zakwas żytni, substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu.

    Więcej
    Pieczywo lekkie

    razowe – family pack

Facebook