Facebook

 

 

 

 

 

 

 

 

Zobacz więcej

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zobacz więcej

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zobacz więcej

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zobacz więcejZobacz więcej

 

wszystkie produkty
bezglutenowe Produkty: Płatki zbożowe opiekane

  • Więcej
    Płatki zbożowe opiekane

    pełnoziarniste, orkiszowe

    Wartość odżywcza

    Wartość odżywcza na 100 g % RWS w 100g
    Wartość energetyczna 1500 kJ / 355 kcal 18%
    Tłuszcz, w tym: 2,4 g 3%
    -kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g 3%
    Węglowodany, w tym: 64,5 g 25%
    -cukry 1,0 g 1%
    Błonnik 10,6 g
    Białko 13,5 g 27%
    Sól <0,02 g <1%
    Potas 450 mg (23% 2))
    Fosfor 360 mg (51%2))
    Magnez 110 mg (29%2))
    Żelazo 4,0 mg (29% 2))
    Cynk 2,6 mg (36% 2))

    RWS – Referencyjna Wartość Spożycia.

    Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2 000 kcal).

    2) % referencyjnej wartości spożycia

     

    Pełnoziarniste Opiekane Płatki Orkiszowe bez dodatku cukru* otrzymywane są ze starannie wyselekcjonowanych ziaren pszenicy. Dzięki procesowi delikatnego opiekania nabierają lekko orzechowego smaku i przyjemnej chrupkości. To produkt o wysokiej zawartości błonnika i fosforu oraz źródło białka i minerałów: magnezu, żelaza i cynku.

    * produkt zawiera tylko naturalnie występujące cukry

     

    Składniki: płatki orkiszowe opiekane. Możliwa obecność soi.

  • Wartość odżywcza

    Wartość odżywcza na 100 g % RWS w 100g
    Wartość energetyczna 1541 kJ / 366 kcal 18%
    Tłuszcz, w tym: 2,7 g 4%
    -kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g 2%
    Węglowodany, w tym: 69,3 g 27%
    -cukry 5,4 g 6%
    Błonnik 17,2 g
    Białko 7,4 g 15%
    Sól <0,02 g <1%
    Potas 470 mg (24% 2))
    Fosfor 240 mg (34%2))
    Magnez 83 mg (22%2))
    Cynk 1,6 mg (16% 2))

    RWS – Referencyjna Wartość Spożycia.

    Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2 000 kcal).

    2) % referencyjnej wartości spożycia

    Więcej
    Płatki zbożowe opiekane

    pełnoziarniste, żytnie

    Pełnoziarniste Opiekane Płatki Żytnie bez dodatku cukru* otrzymywane są ze starannie wyselekcjonowanych ziaren żyta. Dzięki procesowi delikatnego opiekania nabierają wyrazistego smaku i przyjemnej chrupkości. To produkt o wysokiej zawartości błonnika oraz fosforu. Stanowi również źródło potasu, magnezu i cynku.

    * produkt zawiera tylko naturalnie występujące cukry

    Składniki: płatki żytnie opiekane. Możliwa obecność soi.

  • Wartość odżywcza

    Wartość odżywcza na 100 g % RWS w 100g
    Wartość energetyczna 1528 kJ / 362 kcal 18%
    Tłuszcz, w tym: 2,2 g 3%
    -kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g 3%
    Węglowodany, w tym: 65,7 g 25%
    -cukry 2,4 g 3%
    Błonnik 14,4 g
    Białko 12,6 g 25%
    Sól <0,02 g <1%
    Fosfor 180 mg (26%2))
    Żelazo 3,2 mg (23% 2))
    Cynk 1,5 mg (15% 2))

    RWS – Referencyjna Wartość Spożycia.

    Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2 000 kcal).

    2) % referencyjnej wartości spożycia

     

    Pełnoziarniste Opiekane Płatki Jęczmienne bez dodatku cukru* otrzymywane są ze starannie wyselekcjonowanych ziaren jęczmienia. Dzięki procesowi delikatnego opiekania nabierają wyrazistego smaku i przyjemnej chrupkości. To produkt o wysokiej zawartości błonnika oraz źródło białka i minerałów: żelaza, fosforu i cynku.

    * produkt zawiera tylko naturalnie występujące cukry

     

    Składniki: płatki jęczmienne opiekane. Możliwa obecność soi.

    Więcej
    Płatki zbożowe opiekane

    pełnoziarniste, jęczmienne

  • Więcej
    Płatki zbożowe opiekane

    pełnoziarniste, kukurydziane

    Wartość odżywcza

    Wartość odżywcza na 100 g % RWS w 100g
    Wartość energetyczna 1499 kJ / 354 kcal 18%
    Tłuszcz, w tym: 1,4 g 2%
    -kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g 2%
    Węglowodany, w tym: 75,7 g 29%
    -cukry 0,6 g 1%
    Błonnik 5,1 g
    Białko 7,0 g 14%
    Sól <0,01 g <1%

    RWS – Referencyjna Wartość Spożycia.

    Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2 000 kcal).

    2) % referencyjnej wartości spożycia

    Opiekane Płatki kukurydziane bez dodatku cukru* otrzymywane są ze starannie wyselekcjonowanych ziaren kukurydzy. Dzięki procesowi delikatnego opiekania nabierają wyrazistego smaku i przyjemnej chrupkości. Stanowią świetne źródło błonnika dla całej rodziny.

    * produkt zawiera tylko naturalnie występujące cukry

    Składniki: płatki kukurydziane opiekane. Możliwa obecność glutenu i soi.

  • Wartość odżywcza

    Wartość odżywcza na 100 g % RWS w 100g
    Wartość energetyczna 1651 kJ / 393 kcal 20%
    Tłuszcz, w tym: 9,0 g 13%
    -kwasy tłuszczowe nasycone 1,8 g 9%
    Węglowodany, w tym: 57,3 g 22%
    -cukry 0,8 g 1%
    Błonnik 17,7 g
    Białko 11,9 g 24%
    Sól <0,02 g <1%
    Potas 390 mg (20% 2))
    Fosfor 380 mg (54%2))
    Magnez 120 mg (32%2))
    Żelazo 4,0 mg (29% 2))
    Cynk 3,2 mg (32% 2))

    RWS – Referencyjna Wartość Spożycia.

    Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2 000 kcal).

    2) % referencyjnej wartości spożycia

    Więcej
    Płatki zbożowe opiekane

    pełnoziarniste, owsiane

    Pełnoziarniste Opiekane Płatki Owsiane bez dodatku cukru* otrzymywane są ze starannie wyselekcjonowanych ziaren owsa. Dzięki procesowi delikatnego opiekania nabierają wyrazistego smaku i przyjemnej chrupkości. To produkt o wysokiej zawartości błonnika oraz minerałów: fosforu, magnezu i cynku. Stanowi również źródło białka oraz potasu i żelaza.

    * produkt zawiera tylko naturalnie występujące cukry

    Składniki: płatki owsiane opiekane. Możliwa obecność soi.

  • Wartość odżywcza

    Wartość odżywcza na 100 g % RWS w 100g
    Wartość energetyczna 1607 kJ / 380 kcal 19%
    Tłuszcz, w tym: 3,6 g 5%
    -kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g 3%
    Węglowodany, w tym: 73,5 g 28%
    -cukry 0,6 g 1%
    Błonnik 5,3 g
    Białko 10,7 g 21%
    Sól <0,01 g <1%
    Fosfor 170 mg (24%2))
    Magnez 66,0 mg (18%2))
    Żelazo 2,7 mg (19% 2))
    Cynk 2,3 mg (23% 2))

    RWS – Referencyjna Wartość Spożycia.

    Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2 000 kcal).

    2) % referencyjnej wartości spożycia

     

    Sonko Fit Opiekane płatki jaglane bez dodatku cukru* otrzymywane są ze starannie wyselekcjonowanych ziaren prosa. Dzięki procesowi opiekania bez dodatku tłuszczów, nabierają wyrazistego smaku i przyjemniej chrupkości. Stanowią źródło błonnika pokarmowego oraz minerałów: fosforu, magnezu, żelaza i cynku.

    * produkt zawiera tylko naturalnie występujące cukry

     

     

     

    Składniki: płatki jaglane opiekane. Możliwa obecność glutenu i soi.

    Więcej
    Płatki zbożowe opiekane

    jaglane

Facebook