Facebook

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zobacz więcej

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zobacz więcej

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zobacz więcej

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zobacz więcej

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zobacz więcejZobacz więcej

 

wszystkie produkty
bezglutenowe Produkty: Quinoa

  • Więcej

    Komosa ryżowa (quinoa) biała

    Wartość odżywcza

    Wartość odżywcza na 100 g na porcję*
    Wartość energetyczna 1456 kJ / 346 kcal 730 kJ / 174 kcal
    Tłuszcz, w tym: 5,8 g 2,9 g
    -kwasy tłuszczowe nasycone 0,7 g 0,4 g
    Węglowodany, w tym: 52,9 g 26,5 g
    -cukry 2,5 g 1,3 g
    Błonnik 15,8 g 7,9 g
    Białko 12,7 g 6,4 g
    Sól <0,02 g <0,01 g
    Potas 735 mg (37%**) 368 mg
    Magnez 162 mg (43%**) 81,0 mg
    Żelazo 4,4 mg (32%**) 2,2 mg
    Cynk 3,9 mg (39%**) 2,0 mg
    Chrom 15 µg (37%**) 7,5 µg

    Opakowanie 200 g zawiera 4 porcje produktu.

    * porcja (1/2 woreczka) = 50 g suchego produktu = ok. 100 g produktu po ugotowaniu w wodzie bez soli

    ** % dziennej referencyjnej wartości spożycia

     

    Komosa ryżowa biała, inaczej quinoa biała, zwana jest również „złotem Inków”, gdyż to oni jako pierwsi docenili jej walory. Ziarna quinoi białej po ugotowaniu cechują się kremową barwą oraz delikatniejszym smakiem w porównaniu do pozostałych odmian komosy ryżowej. Ze względu na obecne w produkcie cenne składniki odżywcze, określana jest mianem „superfoods” i może stanowić świetne uzupełnienie diety, w tym także wegetariańskiej. Quinoa biała stanowi źródło białka i jest produktem o niskiej zawartości cukrów. Charakteryzuje się także wysoką zawartością błonnika pokarmowego oraz składników mineralnych pochodzenia naturalnego: potasu, magnezu, żelaza, cynku i chromu. To doskonały zamiennik ryżu lub kaszy, który świetnie komponuje się zarówno z daniami mięsnymi jak i wegetariańskimi. Idealnie sprawdza się również jako dodatek do sałatek, zup i rozmaitych zapiekanek. Jest także świetnym urozmaiceniem słodkich deserów oraz pysznych koktajli.

    – źródło białka
    – niska zawartość cukrów
    – wysoka zawartość błonnika pokarmowego
    – wysoka zawartość potasu, magnezu, żelaza, cynku i chromu
    – delikatny smak

     

    Składniki: komosa ryżowa (quinoa) biała

  • Wartość odżywcza

    Wartość odżywcza na 100 g na porcję*
    Wartość energetyczna 1517 kJ / 362 kcal 760 kJ / 181 kcal
    Tłuszcz, w tym: 9,1 g 4,6 g
    -kwasy tłuszczowe nasycone 1,2 g 0,6 g
    Węglowodany, w tym: 48,4 g 24,2 g
    -cukry 3,1 g 1,6 g
    Błonnik 17,0 g 8,5 g
    Białko 13,0 g 6,5 g
    Sól 0,01 g <0,01 g
    Potas 636 mg (32%**) 318 mg
    Magnez 181 mg (48%**) 90,5 mg
    Żelazo 3,9 mg (28%**) 1,4 mg
    Cynk 2,8 mg (28%**) 1,4 mg
    Chrom 20 µg (50%**) 10 µg

    Opakowanie 200 g zawiera 4 porcje produktu.

    * porcja (1/2 woreczka) = 50 g suchego produktu = ok. 115 g produktu po ugotowaniu w wodzie bez soli

    ** % dziennej referencyjnej wartości spożycia

    Więcej

    Komosa ryżowa (quinoa) 3 kolory

     

    Komosa ryżowa 3 kolory, inaczej quinoa 3 kolory, zwana jest również „złotem Inków”, gdyż to oni jako pierwsi docenili jej walory. Mieszanka trzech odmian ziaren quinoi: białej, czerwonej i czarnej stanowi niezwykłe połączenie smaku, aromatu i konsystencji. Po ugotowaniu produkt wyróżnia się delikatnym smakiem, podkreślonym orzechową nutą, wynikającą z obecności quinoi czerwonej oraz niepowtarzalną, ziarnistą konsystencją, która jest cechą charakterystyczną dla quinoi czarnej.

    Ze względu na obecne w produkcie cenne składniki odżywcze, określana jest mianem „superfoods” i może stanowić świetne uzupełnienie diety, w tym także wegetariańskiej. Produkt charakteryzuje się wysoką zawartością błonnika pokarmowego oraz składników mineralnych pochodzenia naturalnego: potasu, magnezu i chromu. Komosa ryżowa 3 kolory cechuje się niską zawartością cukrów. Stanowi również źródło białka, żelaza i cynku. Produkt dzięki niezwykłym walorom estetycznym idealnie pasuje do sałatek, jak również do wykwintnych dań mięsnych i wegetariańskich. Jest także świetnym urozmaiceniem słodkich deserów oraz pysznych koktajli.

    – wysoka zawartość błonnika pokarmowego
    – wysoka zawartość potasu, magnezu i chromu
    – niska zawartość cukrów
    – źródło białka, żelaza i cynku
    – atrakcyjny smak i wygląd

     

    Składniki: Komosa ryżowa (quinoa) 3 kolory: komosa ryżowa biała (60%), komosa ryżowa czerwona (20%), komosa ryżowa czarna (20%)

Facebook