Facebook

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zobacz więcej

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zobacz więcej

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zobacz więcej

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zobacz więcej

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zobacz więcejZobacz więcej

 

wszystkie produkty
bezglutenowe Produkty: Ryż

  • Więcej

    Ryż biały

    Wartość odżywcza

    Wartość odżywcza na 100 g na porcję*
    Wartość energetyczna 1504 kJ / 354 kcal 753 kJ / 177 kcal
    Tłuszcz, w tym: 0,8 g 0,4 g
    -kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g 0,1 g
    Węglowodany, w tym: 79,5 g 39,8 g
    -cukry < 0,5 g <0,5 g
    Błonnik 0,9 g 0,5 g
    Białko 6,8 g 3,4 g
    Sól <0,01 g <0,01 g

    Opakowanie 400 g zawiera 8 porcji ryżu.

    * porcja (1/2 woreczka) = 50 g suchego produktu = ok. 130 g produktu po ugotowaniu w wodzie bez soli

    Ryż biały długoziarnisty jest najbardziej uniwersalną i najczęściej spożywaną odmianą ryżu na świecie. Jego łagodny i neutralny smak pozwala użyć go w każdej potrawie. Jest to produkt, który stanowi doskonałe uzupełnienie każdej potrawy – zarówno w wersji wytrawnej, jak i na słodko. Znany i lubiany Ryż biały Risana gości na stołach naszych klientów od wielu lat.

    – niska zawartość tłuszczu
    – nie zawiera cukrów
    – uniwersalna odmiana

    Składniki: ryż biały długoziarnisty.

  • Wartość odżywcza

    Wartość odżywcza na 100 g na porcję*
    Wartość energetyczna 1517 kJ / 357 kcal 762 kJ / 180 kcal
    Tłuszcz, w tym: 1,0 g 0,5 g
    -kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g 0,1 g
    Węglowodany, w tym: 78,7 g 39,4 g
    -cukry < 0,5 g <0,5 g
    Błonnik <0,5 g <0,5 g
    Białko 8,1 g 4,1 g
    Sól <0,01 g <0,01 g

    Opakowanie 400 g zawiera 8 porcji ryżu.

    * porcja (1/2 woreczka) = 50 g suchego produktu = ok. 130 g produktu po ugotowaniu w wodzie bez soli

    Więcej

    Ryż amerykański

    Ryż amerykański to uniwersalna i chętnie wykorzystywana w kuchni odmiana ryżu o śnieżnobiałych i smukłych ziarnach, które po ugotowaniu pozostają sypkie. Neutralny aromat ryżu amerykańskiego doskonale harmonizuje z rozmaitymi daniami mięsnymi oraz wegetariańskimi, a dzięki łagodnemu smakowi dobrze sprawdza się również jako składnik słodkich deserów. Chociaż ryż ma azjatyckie korzenie to w XVII w. powstały jego pierwsze uprawy także na terenie obu Ameryk. To właśnie stamtąd pochodzą najlepsze odmiany, które serwujemy Państwu jako ryż amerykański.

    – niska zawartość tłuszczu
    – nie zawiera cukrów
    – delikatny smak
    – śnieżnobiałe ziarna

    Składniki: ryż biały długoziarnisty

  • Wartość odżywcza

    Wartość odżywcza na 100 g na porcję*
    Wartość energetyczna 1516 kJ / 357 kcal 761 kJ / 179 kcal
    Tłuszcz, w tym: 0,9 g 0,5 g
    -kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g 0,1 g
    Węglowodany, w tym: 79,0 g 39,5 g
    -cukry <0,5 g <0,5 g
    Błonnik 0,7 g 0,4 g
    Białko 7,9 g 4,0 g
    Sól <0,01 g <0,01 g

    Opakowanie 400 g zawiera 8 porcji ryżu.

    * porcja (1/2 woreczka) = 50 g suchego produktu = ok. 130 g produktu po ugotowaniu w wodzie bez soli

    Ryż biały europejski to niezwykle popularna i uniwersalna odmiana białego ryżu długoziarnistego. Obłuszczony i wypolerowany ryż biały europejski charakteryzuje się niską zawartością ziaren kredowych, co pozytywnie wpływa na konsystencję produktu po ugotowaniu. Ugotowany ryż nabiera łagodnego aromatu, a jego neutralny i delikatny smak sprawia, że doskonale komponuje się z daniami mięsnymi, warzywnymi, owocami morza oraz świetnie sprawdza się jako dodatek do zup, sałatek i lekkich przystawek. Produkt posiada niską zawartość tłuszczu i nie zawiera cukrów.

    – niska zawartość tłuszczu
    – nie zawiera cukrów
    – europejskie uprawy
    – uniwersalna odmiana

    Składniki: Ryż biały długoziarnisty

    Więcej

    Ryż biały europejski

  • Więcej

    Ryż naturalny

    Wartość odżywcza

    Wartość odżywcza na 100 g na porcję*
    Wartość energetyczna 1523 kJ / 359 kcal 762 kJ / 180 kcal
    Tłuszcz, w tym: 3,0 g 1,5 g
    -kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g 0,3 g
    Węglowodany, w tym: 73,4 g 36,7 g
    -cukry 0,7 g 0,4 g
    Błonnik 2,4 g 1,2 g
    Białko 8,5 g 4,3 g
    Sól <0,01 g <0,01 g
    Fosfor 285 mg (41%**) 143 mg
    Magnez 105 mg (28%**) 52,5 g

    Opakowanie 400 g zawiera 8 porcji ryżu.

    * porcja (1/2 woreczka) = 50 g suchego produktu = ok. 125 g produktu po ugotowaniu w wodzie bez soli

    ** % dziennej referencyjnej wartości spożycia

    Ryż naturalny brązowy uznawany jest za jedną z najbardziej wartościowych odmian ryżu. Wszystko dlatego, że pozbawiony jest jedynie łuski wokół ziarna. Jego brązowy kolor jest spowodowany obecnością kilku warstw otrąb, zawierających składniki mineralne m.in. magnez i fosfor. Ryż brązowy, cechujący się delikatnym, orzechowym smakiem, doskonale sprawdzi się jako dodatek do potraw mięsnych, a także dań wegetariańskich.

    – produkt pełnoziarnisty
    – źródło magnezu
    – delikatnie orzechowy smak

    Składniki: Ryż brązowy długoziarnisty (naturalny)

  • Wartość odżywcza

    Wartość odżywcza na 100 g na porcję*
    Wartość energetyczna 1552 kJ / 366 kcal 778 kJ / 183 kcal
    Tłuszcz, w tym: 0,9 g 0,5 g
    -kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g 0,1 g
    Węglowodany, w tym: 80,2 g 40,1 g
    -cukry < 0,5 g < 0,5 g
    Błonnik 0,7 g 0,4 g
    Białko 8,8 g 4,4 g
    Sól <0,01 g <0,01 g

    Opakowanie 400 g zawiera 8 porcji ryżu.

    * porcja (1/2 woreczka) = 50 g suchego produktu = ok. 130 g produktu po ugotowaniu w wodzie bez soli

    Więcej

    Ryż basmati

    Ryż basmati jest uważany za najszlachetniejszą odmianę ryżu. Uprawiany jest u podnóży Himalajów, gdzie czysty mikroklimat wpływa na zapach i smak długich, śnieżnobiałych ziaren. Starannie wyselekcjonowane ziarna wykwintnego ryżu basmati wchodzą w skład naszego bogatego portfolio produktów ryżowych. Oferujemy Państwu ryż basmati zarówno w wersji saute jak i w mieszankach z ryżem dzikim czy też komosą ryżową (quinoą) 3 kolory, które dodatkowo wzbogacają ten wyjątkowy produkt.

    – niska zawartość tłuszczu
    – nie zawiera cukrów
    – migdałowo-orzechowy aromat
    – śnieżnobiałe, smukłe ziarna

    Składniki: ryż biały długoziarnisty-basmati

  • Wartość odżywcza

    Wartość odżywcza na 100 g na porcję*
    Wartość energetyczna 1493 kJ / 352 kcal 747 kJ / 176 kcal
    Tłuszcz, w tym: 1,2 g 0,6 g
    -kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g 0,2 g
    Węglowodany, w tym: 77,8 g 38,9 g
    -cukry <0,5 g <0,5 g
    Błonnik 0,5 g 0,3 g
    Białko 7,2 g 3,6 g
    Sól <0,01 g <0,01 g

    Opakowanie 400 g zawiera 8 porcji ryżu.

    * porcja (1/2 woreczka) = 50 g suchego produktu = ok. 125 g produktu po ugotowaniu w wodzie bez soli

    Ryż biały okrągły to odmiana ryżu, którą można wykorzystać do przygotowania zarówno smacznych deserów jak i dań głównych. Dzięki kremowej konsystencji produkt ten świetnie nadaje się do przygotowania słodkich potraw, w tym ryżu mlecznego z ulubionymi dodatkami. Delikatna struktura okrągłych ziaren ryżu pozwala na wykorzystanie go także jako dodatek do zup. Ryż biały okrągły cechuje się subtelnym smakiem i delikatnym aromatem. Ponadto posiada niską zawartość tłuszczu i nie zawiera cukrów.

    – niska zawartość tłuszczu
    – nie zawiera cukrów
    – kremowa konsystencja

    Składniki: Ryż biały okrągły

    Więcej

    Ryż biały okrągły

  • Więcej

    Ryż basmati z dzikim

    Wartość odżywcza

    Wartość odżywcza na 100 g na porcję*
    Wartość energetyczna 1548 kJ / 365 kcal 777 kJ / 183 kcal
    Tłuszcz, w tym: 0,9 g 0,5 g
    -kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g 0,1 g
    Węglowodany, w tym: 79,5 g 39,8 g
    -cukry < 0,5 g < 0,5 g
    Błonnik 1,0 g 0,5 g
    Białko 9,1 g 4,6 g
    Sól <0,01 g <0,01 g

    Opakowanie 400 g zawiera 8 porcji ryżu.

    * porcja (1/2 woreczka) = 50 g suchego produktu = ok. 135 g produktu po ugotowaniu w wodzie bez soli

    Ryż basmati z dzikim to doskonałe połączenie śnieżnobiałych ziaren ryżu basmati z ciemnobrązowymi ziarnami ryżu dzikiego. Ta atrakcyjna wizualnie i smakowo mieszanka świetnie sprawdzi się jako dodatek do dań głównych, a także niebanalny składnik sałatek.

    – niska zawartość tłuszczu
    – nie zawiera cukrów
    – atrakcyjny smak i wygląd

    Składniki: ryż biały długoziarnisty-basmati, ryż dziki (8%)

  • Wartość odżywcza

    Wartość odżywcza na 100 g na porcję*
    Wartość energetyczna 1529 kJ / 360 kcal 765 kJ / 180 kcal
    Tłuszcz, w tym: 1,0 g 0,5 g
    -kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g 0,2 g
    Węglowodany, w tym: 79,2 g 39,6 g
    -cukry < 0,5 g <0,5 g
    Błonnik 0,8 g 0,4 g
    Białko 8,2 g 4,1 g
    Sól <0,01 g <0,01 g

    Opakowanie 400 g zawiera 8 porcji ryżu.

    * porcja (1/2 woreczka) = 50 g suchego produktu = ok. 130 g produktu po ugotowaniu w wodzie bez soli

    Więcej

    Ryż jaśminowy

    W naszej bogatej ofercie ryżu nie mogło zabraknąć ryżu jaśminowego. Pochodzi on z Półwyspu Indochińskiego. Charakteryzuje się delikatnym aromatem, przypominającym zapach kwiatów jaśminowych. Ma białe, delikatne i smukłe ziarna. Stanowi świetny dodatek zarówno do dań głównych w wersji wytrawnej i na słodko, a także doskonałe uzupełnienie deserów i sałatek.

    – niska zawartość tłuszczu
    – nie zawiera cukrów
    – delikatny aromat
    – białe, smukłe ziarna

    Składniki: ryż biały długoziarnisty-jaśminowy

  • Wartość odżywcza

    Wartość odżywcza na 100 g na porcję*
    Wartość energetyczna 1551 kJ / 365 kcal 777 kJ / 183 kcal
    Tłuszcz, w tym: 1,1 g 0,6 g
    -kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g 0,1 g
    Węglowodany, w tym: 80,5 g 40,3 g
    -cukry 0,5 g 0,3 g
    Błonnik 1,1 g 0,6 g
    Białko 7,8 g 3,9 g
    Sól <0,01 g <0,01 g

    Opakowanie 400 g zawiera 8 porcji ryżu.

    * porcja (1/2 woreczka) = 50 g suchego produktu = ok. 130 g produktu po ugotowaniu w wodzie bez soli

    Ryż parboiled jest ryżem białym, długoziarnistym poddanym specjalnemu procesowi działania pary wodnej. Parabolizacja powoduje przenikanie składników odżywczych z okrywy ziarna do jego wnętrza. Także dzięki niej ziarna nie kleją się po ugotowaniu. Ryż parboiled posiada niską zawartość tłuszczu i cukrów, doskonale sprawdza się jako zamiennik kasz czy ziemniaków w daniach głównych.

    – niska zawartość tłuszczu
    – niska zawartość cukrów
    – nie klei się po ugotowaniu
    – charakterystyczna barwa

    Składniki: ryż biały długoziarnisty – preparowany termicznie (parboiled)

    Więcej

    Ryż parboiled

  • Więcej

    Ryż parboiled z dzikim

    Wartość odżywcza

    Wartość odżywcza na 100 g na porcję*
    Wartość energetyczna 1548 kJ / 365 kcal 792 kJ / 183 kcal
    Tłuszcz, w tym: 1,1 g 0,6 g
    -kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g 0,1 g
    Węglowodany, w tym: 79,8 g 39,9 g
    -cukry 0,6 g 0,3 g
    Błonnik 1,4 g 0,7 g
    Białko 8,2 g 4,1 g
    Sól <0,01 g <0,01 g

    Opakowanie 400 g zawiera 8 porcji ryżu.

    * porcja (1/2 woreczka) = 50 g suchego produktu = ok. 110 g produktu po ugotowaniu w wodzie bez soli

    Ryż parboiled z dzikim to wyśmienite połączenie złocistych ziaren ryżu parboiled z ciemnobrązowymi ziarnami ryżu dzikiego. Mieszanka jest atrakcyjnym dodatkiem do wykwintnych potraw. Doskonale sprawdza się jako uzupełnienie sałatek i dań głównych. Zachwyca nie tylko smakiem, ale też atrakcyjnym wyglądem.

    – niska zawartość tłuszczu
    – niska zawartość cukrów
    – atrakcyjna wizualnie mieszanka
    – nie klei się po ugotowaniu

    Składniki: Ryż biały długoziarnisty – preparowany termicznie (parboiled), ryż dziki (8%)

  • Wartość odżywcza

    Wartość odżywcza na 100 g na porcję*
    Wartość energetyczna 1496 kJ / 354 kcal 748 kJ / 177 kcal
    Tłuszcz, w tym: 3,2 g 1,6 g
    -kwasy tłuszczowe nasycone 0,9 g 0,5 g
    Węglowodany, w tym: 70,0 g 35,0 g
    -cukry 1,2 g 0,6 g
    Błonnik 4,8 g 2,4 g
    Białko 8,8 g 4,4 g
    Sól <0,01 g <0,01 g
    Magnez 93,6 mg (25%**) 46,8 mg
    Cynk 1,9 mg (19%**) 0,95 mg
    Chrom 10 µg (25%**) 5,0 µg

    Opakowanie 200 g zawiera 4 porcje ryżu.

    * porcja (1/2 woreczka) = 50 g suchego produktu = ok. 100 g produktu po ugotowaniu w wodzie bez soli

    ** % dziennej referencyjnej wartości spożycia

    Więcej

    Ryż czerwony

    Ryż czerwony stanowi cenne uzupełnienie innych odmian ryżu. Ze względu na delikatny słodki smak i charakterystyczną dla pełnoziarnistego ryżu brązowego orzechową nutę doskonale komponuje się ze słodkimi deserami oraz słonymi daniami. Swój niepowtarzalny czerwony kolor zawdzięcza naturalnemu pigmentowi znajdującemu się w osłonie ziarna. Pełnoziarnisty ryż czerwony posiada nie tylko oryginalny smak i aromat, jest również bardziej sypki i mniej kleisty w porównaniu do tradycyjnego ryżu białego. Ryż czerwony posiada niską zawartość cukru.

    – produkt pełnoziarnisty
    – źródło magnezu i cynku
    – niska zawartość cukrów
    – źródło błonnika pokarmowego
    – delikatny, orzechowy smak
    – niepowtarzalna barwa

    Składniki: ryż czerwony pełnoziarnisty.

  • Wartość odżywcza

    Wartość odżywcza na 100 g na porcję*
    Wartość energetyczna 1530 kJ / 361 kcal 767 kJ / 180 kcal
    Tłuszcz, w tym: 1,3 g 0,7 g
    -kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g 0,2 g
    Węglowodany, w tym: 77,8 g 38,9 g
    -cukry 0,6 g 0,3g
    Błonnik 2,5 g 1,3 g
    Białko 8,2 g 4,1 g
    Sól <0,01 g <0,01 g

    Opakowanie 200 g zawiera 4 porcje ryżu.

    * porcja (1/2 woreczka) = 50 g suchego produktu = ok. 130 g produktu po ugotowaniu w wodzie bez soli

    Ryż 3 kolory to mieszanka trzech odmiany ryżu o naturalnie kolorowych ziarnach. To wyśmienita kompozycja złocistego ryżu parboiled z dodatkiem ryżu czerwonego i czarnych ziaren ryżu dzikiego. Stanowi atrakcyjny dodatek do wykwintnych dań. Fantastycznie sprawdza się jako dodatek do kolorowych sałatek. Świetnie prezentuje się na talerzu i doskonale smakuje! Posiada także niską zawartość tłuszczu i cukrów.

    – niska zawartość tłuszczu i niska zawartość cukrów
    – unikalne połączenie smakowe
    – atrakcyjny wizualnie mix
    – mieszanka naturalnie kolorowych ziaren

    Składniki: Ryż biały długoziarnisty – preparowany termicznie (parboiled), ryż czerwony pełnoziarnisty (11%), ryż dziki (10%).

    Więcej

    Ryż 3 kolory

  • Więcej

    Ryż risotto

    Wartość odżywcza

    Wartość odżywcza na 100 g na porcję*
    Wartość energetyczna 1513 kJ / 357 kcal 761 kJ / 179 kcal
    Tłuszcz, w tym: 1,1 g 0,6 g
    -kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g 0,1 g
    Węglowodany, w tym: 78,9 g 39,5 g
    -cukry <0,5 g <0,5 g
    Błonnik 0,9 g 0,5 g
    Białko 7,3 g 3,7 g
    Sól <0,01 g <0,01 g

    Opakowanie 200 g zawiera 4 porcje ryżu.

    * porcja (1/2 woreczka) = 50 g suchego produktu = ok. 150 g produktu po ugotowaniu w wodzie bez soli

    Ryż biały średnioziarnisty Carnaroli to serce prawdziwego, włoskiego risotto! Uważany za najlepszą odmianę ryżu do przygotowania tej klasycznej potrawy. Charakteryzuje się średnimi ziarnami, które po ugotowaniu mają miękką, zwartą i aksamitną konsystencję.

    – aksamitna konsystencja
    – niska zawartość tłuszczu
    – nie zawiera cukrów

    Składniki: Ryż biały średnioziarnisty – Carnaroli.

  • Wartość odżywcza

    Wartość odżywcza na 100 g na porcję*
    Wartość energetyczna 1488 kJ / 351 kcal 747 kJ / 176 kcal
    Tłuszcz, w tym: 1,1 g 0,6 g
    -kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g 0,2 g
    Węglowodany, w tym: 79,0 g 39,5 g
    -cukry <0,5 g <0,5 g
    Błonnik 0,5 g 0,3 g
    Białko 5,9 g 3,0 g
    Sól <0,01 g <0,01 g

    Opakowanie 200 g zawiera 4 porcje ryżu.

    * porcja (1/2 woreczka) = 50 g suchego produktu = ok. 135 g produktu po ugotowaniu w wodzie bez soli

    Więcej

    Ryż sushi

    Ryż sushi to ryż biały okrągły, który po ugotowaniu ma miękką, lepką i aksamitną konsystencję. Dzięki temu łatwo można formować z niego sushi i cieszyć się jego wyśmienitym smakiem. Ryż do sushi posiada niską zawartość tłuszczu i i nie zawiera cukrów.

    – kleista konsystencja
    – niska zawartość tłuszczu
    – nie zawiera cukrów

    Składniki: Ryż biały okrągły.

  • Wartość odżywcza

    Wartość odżywcza na 100 g na porcję*
    Wartość energetyczna 1529 kJ / 361 kcal 765 kJ / 181 kcal
    Tłuszcz, w tym: 1,6 g 0,8 g
    -kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g 0,2 g
    Węglowodany, w tym: 71,7 g 35,9 g
    -cukry 1,5 g 0,8 g
    Błonnik 4,6 g 2,3 g
    Białko 12,6 g 6,3 g
    Sól 0,01 g <0,01 g
    Magnez 93,0 mg (25%**) 46,5 mg
    Cynk 3,7 mg (37%**) 1,9 mg

    Opakowanie 200 g zawiera 4 porcje ryżu.

    * porcja (1/2 woreczka) = 50 g suchego produktu = ok. 100 g produktu po ugotowaniu w wodzie bez soli

    ** % dziennej referencyjnej wartości spożycia

    Ryż dziki to odmiana ryżu o bardzo długich, ciemnobrązowych ziarnach i orzechowym smaku. Jest on trawą wodną rosnącą na pograniczu USA i Kanady. Z prostego pożywienia Indian stały się składnikiem kuchni smakoszy i elementem wykwintnych dań. Ryż dziki jest też źródłem błonnika pokarmowego i białka.

    – źródło błonnika pokarmowego i białka
    – orzechowy aromat
    – źródło magnezu
    – niska zawartość tłuszczu
    – niska zawartość cukrów
    – wysoka zawartość cynku
    – zbiory z pogranicza USA i Kanady

    Składniki: ryż dziki.

    Więcej

    Ryż dziki

  • Więcej

    Ryż czarny jaśminowy

    Wartość odżywcza

    Wartość odżywcza na 100 g na porcję*
    Wartość energetyczna 1480 kJ / 350 kcal 742 kJ / 176 kcal
    Tłuszcz, w tym: 3,6 g 1,8 g
    -kwasy tłuszczowe nasycone 1,1 g 0,6 g
    Węglowodany, w tym: 66,5 g 33,3 g
    -cukry < 0,5 g < 0,5 g
    Błonnik 8,6 g 4,3 g
    Białko 8,7 g 4,4 g
    Sól <0,01 g <0,01 g
    Magnez 99,3 mg (26%**) 49,7 mg
    Cynk 1,9 mg (19%**) 0,95 mg
    Chrom 19 µg (48%**) 9,5 µg

    Opakowanie 200 g zawiera 4 porcje ryżu.

    * porcja (1/2 woreczka) = 50 g suchego produktu = ok. 107 g produktu po ugotowaniu w wodzie bez soli

    ** % dziennej referencyjnej wartości spożycia

    Niepowtarzalna barwa, orzechowy aromat i źródło składników odżywczych – to wszystko charakteryzuje ryż czarny jaśminowy. Uznawany za najzdrowszą odmianę ryżu, ryż czarny jaśminowy zwany jest też „zakazanym”, gdyż jak głoszą starożytne legendy, ze względu na swoje wartości odżywcze trafiał jedynie na stół cesarza i był niedostępny dla ogółu społeczeństwa. Ryż czarny jaśminowy polecany jest zarówno do dań wytrawnych, jak i deserów na bazie mleka i owoców. Świetnie komponuje się z owocami morza, rybami mięsami i stanowi doskonałą bazę do sałatek. Jest źródłem magnezu i cynku. Posiada też wysoką zawartość chromu i błonnika pokarmowego. Nie zawiera cukrów.

    – źródło magnezu i cynku
    – wysoka zawartość chromu
    – wysoka zawartość błonnika pokarmowego
    – nie zawiera cukrów
    – niepowtarzalna barwa i aromat

    Składniki: ryż czarny jaśminowy.

  • Wartość odżywcza

    Wartość odżywcza na 100 g
    Wartość energetyczna 1504 kJ / 354 kcal
    Tłuszcz, w tym: 0,8 g
    -kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
    Węglowodany, w tym: 79,5 g
    -cukry < 0,5 g
    Błonnik 0,9 g
    Białko 6,8 g
    Sól <0,01 g
    Więcej

    Ryż biały długoziarnisty

    Ryż biały długoziarnisty jest najbardziej uniwersalną i najczęściej spożywaną odmianą ryżu na świecie. Jego łagodny i neutralny smak pozwala użyć go w każdej potrawie. Jest to produkt, który stanowi doskonałe uzupełnienie każdej potrawy – zarówno w wersji wytrawnej, jak i na słodko. Znany i lubiany Ryż biały Risana gości na stołach naszych klientów od wielu lat.

    – niska zawartość tłuszczu
    – nie zawiera cukrów
    – uniwersalna odmiana
    – duże, rodzinne opakowanie

    Składniki: ryż biały długoziarnisty

Facebook