Facebook
SONKO - DBAJ O SIEBIE

wszystkie produkty
bezglutenowe Produkty: Ryż

  • Więcej
    Ryż

    biały

    Wartość odżywcza

    Wartość odżywcza na 100 g na porcję 1) % RWS w porcji
    Wartość energetyczna 1516 kJ / 357 kcal 761 kJ / 179 kcal 9%
    Tłuszcz, w tym:
    0,9 g 0,5 g 1%
    -kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g 0,1 g 1%
    Węglowodany, w tym:
    79,0 g 39,5 g 15%
    -cukry 0,1 g <0,1 g <1%
    Błonnik 0,7 g 0,4 g  
    Białko 7,9 g 4,0 g 8%
    Sól <0,01 g <0,01 g <1%

    RWS – Referencyjna Wartość Spożycia
    Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2 000 kcal).
    1) Porcja (1/2 woreczka) = 50 g suchego produktu = ok. 130 g produktu po ugotowaniu w wodzie bez soli.

    Ryż biały długoziarnisty jest najbardziej uniwersalną i najczęściej spożywaną odmianą ryżu na świecie. Jego łagodny, neutralny smak pozwala użyć go w każdej potrawie. Ryż biały jest produktem bezglutenowym i lekkostrawnym. Ryż biały długoziarnisty posiada niską zawartość tłuszczu i nie zawiera cukrów.

    Składniki:
    ryż biały długoziarnisty.

  • Wartość odżywcza

    Wartość odżywcza na 100 g na porcję 1) %RWS w porcji
    Wartość energetyczna 1516 kJ / 357 kcal 761 kJ / 179 kcal 9%
    Tłuszcz, w tym:
    0,9 g 0,5 g 1%
    -kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g 0,1 g 1%
    Węglowodany, w tym:
    79,0 g 39,5 g 15%
    -cukry 0,1 g <0,1 g <1%
    Błonnik 0,7 g 0,4 g  
    Białko 7,9 g 4,0 g 8%
    Sól <0,01 g <0,01 g 0%

    RWS – Referencyjna Wartość Spożycia
    Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2 000 kcal).
    1) Porcja (1/2 woreczka) = 50 g suchego produktu = ok. 130 g produktu po ugotowaniu w wodzie bez soli.

    Więcej
    Ryż

    amerykański

    Ryż amerykański, pochodzący z USA, to ryż biały długoziarnisty. Dzięki starannej selekcji nasion i wysokiej dbałości o uprawy, ryż ten jest najwyższej jakości. Ma śnieżnobiałe i smukłe ziarna. Ryż amerykański jest produktem bezglutenowym i lekkostrawnym.

    Składniki:
    ryż biały długoziarnisty.

  • Wartość odżywcza

    Wartość odżywcza na 100 g na porcję 1) % RWS w porcji
    Wartość energetyczna 1516 kJ / 357 kcal 761 kJ / 179 kcal 9%
    Tłuszcz, w tym:
    0,9 g 0,5 g 1%
    -kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g 0,1 g 1%
    Węglowodany, w tym:
    79,0 g 39,5 g 15%
    -cukry 0,1 g <0,1 g <0,5%
    Błonnik 0,7 g 0,4 g
    Białko 7,9 g 4,0 g 8%
    Sól <0,01 g <0,01 g 0%

    RWS – Referencyjna Wartość Spożycia
    Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2 000 kcal).
    1) Porcja (1/2 woreczka) = 50 g suchego produktu = ok. 130 g produktu po ugotowaniu w wodzie bez soli.

    Ryż europejski to niezwykle popularna i uniwersalna odmiana białego ryżu długoziarnistego. Obłuszczony i wypolerowany ryż europejski charakteryzuje się niską zawartością ziaren kredowych, co pozytywnie wpływa na konsystencję produktu po ugotowaniu. Ugotowany ryż biały nabiera łagodnego aromatu, a jego neutralny i delikatny smak sprawia, że doskonale komponuje się z daniami mięsnymi, warzywami, owocami morza oraz świetnie sprawdza się jako dodatek do zup, sałatek i lekkich przystawek. Produkt posiada niską zawartość tłuszczu i nie zawiera cukrów.

    Składniki: ryż biały długoziarnisty.

    Więcej
    Ryż

    europejski

  • Więcej
    Ryż

    naturalny

    Wartość odżywcza

    Wartość odżywcza na 100 g na porcję 1) % RWS w porcji
    Wartość energetyczna 1537 kJ / 363 kcal 771 kJ / 182 kcal 9%
    Tłuszcz, w tym:
    3,1 g 1,6 g 2%
    -kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g 0,3 g 2%
    Węglowodany, w tym:
    74,0 g 37,0 g 14%
    -cukry 0,6 g 0,3 g <1%
    Błonnik 2,3 g 1,2 g  
    Białko 8,6 g 4,3 g 9%
    Sól <0,01 g <0,01 g 0%
    Fosfor 230 mg (33 % 2)) 115 mg  
    Magnez 100 mg (27 % 2)) 50, 0 mg  

    RWS – Referencyjna Wartość Spożycia
    Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2 000 kcal).
    1) Porcja (1/2 woreczka) = 50 g suchego produktu = ok. 125 g produktu po ugotowaniu w wodzie bez soli.

    2) % referencyjnej wartości spożycia

    Ryż naturalny brązowy jest pozbawiony jedynie łuski wokół ziarna. Jego brązowy kolor jest spowodowany obecnością kilku warstw otrąb, zawierających m.in. składniki mineralne, takie jak magnez i fosfor. Ryż naturalny jest produktem bezglutenowym.

    Składniki:
    ryż brązowy długoziarnisty (naturalny)

  • Wartość odżywcza

    Wartość odżywcza na 100 g na porcję 1) % RWS w porcji
    Wartość energetyczna 1557 kJ / 368 kcal 780 kJ / 184 kcal 9%
    Tłuszcz, w tym:
    3,1 g 1,6 g 2%
    -kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g 0,3 g 2%
    Węglowodany, w tym:
    76,4 g 38,2 g 15%
    -cukry 0,6 g 0,3 g <1%
    Błonnik 1,8 g 0,9 g  
    Białko 7,6 g 3,8 g 8%
    Sól <0,01 g <0,01 g 0%

    RWS – Referencyjna Wartość Spożycia
    Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2 000 kcal).
    1) Porcja (1/2 woreczka) = 50 g suchego produktu = ok. 100 g produktu po ugotowaniu w wodzie bez soli.

    Więcej
    Ryż

    naturalny w 10 minut

    Ryż naturalny w 10 minut to ryż brązowy, długoziarnisty poddany specjalnej obróbce termicznej. Dzięki temu znacznie skraca się czas gotowania ryżu. Dodatkowo ziarna po ugotowaniu pozostają sypkie, nigdy się nie kleją. Ryż naturalny w 10 minut posiada niską zawartość cukrów. To produkt bezglutenowy. 

    Składniki:
    ryż brązowy długoziarnisty (naturalny) preparowany termicznie, błyskawiczny.

  • Wartość odżywcza

    Wartość odżywcza na 100 g na porcję 1) % RWS w porcji
    Wartość energetyczna 1578 kJ / 372 kcal 791 kJ / 186 kcal 9%
    Tłuszcz, w tym:
    0,9 g 0,5 g 1%
    -kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g 0,1 g 1%
    Węglowodany, w tym:
    82,0 g 41,0 g 16%
    -cukry 0,1 g 0,1 g <1%
    Błonnik 1,0 g 0,5 g  
    Białko 8,4 g 4,2 g 8%
    Sól <0,01 g <0,01 g <1%

    RWS – Referencyjna Wartość Spożycia
    Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2 000 kcal).
    1) Porcja (1/2 woreczka) = 50 g suchego produktu = ok. 130 g produktu po ugotowaniu w wodzie bez soli.

    Ryż basmati jest uważany za najszlachetniejszą odmianę ryżu. Uprawiany jest u podnóży Himalajów, gdzie czysty mikroklimat wpłynął na zapach i smak długich, śnieżnobiałych ziaren. Ryż ten posiada niską zawartość tłuszczu i nie zawiera cukrów. Jest produktem bezglutenowym i lekkostrawnym.

    Składniki:
    ryż biały długoziarnisty – Basmati.

    Więcej
    Ryż

    basmati

  • Więcej
    Ryż

    basmati z dzikim

    Wartość odżywcza

    Wartość odżywcza na 100 g na porcję 1) % RWS w porcji
    Wartość energetyczna 1575 kJ / 371 kcal 789 kJ / 186 kcal 9%
    Tłuszcz, w tym:
    1,0 g 0,5 g 1%
    -kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g 0,1 g 1%
    Węglowodany, w tym:
    80,9 g 40,5 g 16%
    -cukry 0,3 g 0,2 g <1%
    Błonnik 1,4 g 0,7 g  
    Białko 8,9 g 4,5 g 9%
    Sól <0,01 g <0,01 g <1%

    RWS – Referencyjna Wartość Spożycia
    Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2 000 kcal).
    1) Porcja (1/2 woreczka) = 50 g suchego produktu = ok. 125 g produktu po ugotowaniu w wodzie bez soli.

    Ryż basmati z dzikim to doskonałe połączenie szlachetnych, śnieżnobiałych ziaren ryżu basmati z egzotycznymi, czarnymi ziarnami ryżu dzikiego. Ryż basmati z dzikim jest produktem bezglutenowym i stanowi atrakcyjny dodatek do wykwintnych potraw. Posiada niską zawartość tłuszczu i nie zawiera cukrów. Jest produktem bezglutenowym.

    Składniki:
    ryż biały długoziarnisty – Basmati, ryż dziki (12,5%).

  • Wartość odżywcza

    Wartość odżywcza na 100 g na porcję 1) % RWS w porcji
    Wartość energetyczna 1558 kJ / 367 kcal 781 kJ / 184 kcal 9%
    Tłuszcz, w tym:
    1,1 g 0,6 g 1%
    -kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g 0,2 g 1%
    Węglowodany, w tym:
    81,0 g 40,5 g 16%
    -cukry 0,1 g 0,1 g <1%
    Błonnik 0,9 g 0,5 g  
    Białko 7,8 g 3,9 g 8%
    Sól <0,01 g <0,01 g 0%

    RWS – Referencyjna Wartość Spożycia
    Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2 000 kcal).
    1) Porcja (1/2 woreczka) = 50 g suchego produktu = ok. 130 g produktu po ugotowaniu w wodzie bez soli.

    Więcej
    Ryż

    jaśminowy

    Ryż jaśminowy pochodzi z Półwyspu Indochińskiego. Charakteryzuje się delikatnym aromatem, przypominającym zapach kwiatów jaśminowych. Ma białe, delikatne i smukłe ziarna. Ryż jaśminowy posiada niską zawartość tłuszczu i nie zawiera cukrów. Jest produktem bezglutenowym i lekkostrawnym.

    Składniki:
    ryż biały długoziarnisty – Jaśminowy

  • Wartość odżywcza

    Wartość odżywcza

    na 100 g

    na porcję 1)

    % RWS

    w porcji

    Wartość energetyczna

    1558 kJ
    364 kcal

    781 kJ
    184 kcal

    9%

    Tłuszcz, w tym:
    - kwasy tłuszczowe nasycone

    1,3 g
    0,4 g

    0,7 g
    0,2 g

    1%

    1%

    Węglowodany, w tym:

    - cukry

    79,7 g
    0,2 g

    39,9g
      0,1 g

     15%

    <1%

    Błonnik

    1,4 g

    0,7 g

     

    Białko

    7,8 g

    3,9 g

    8%

    Sól

    0,01 g

     0,01 g

    <1%

    RWS  – Referencyjna Wartość Spożycia

    Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2 000 kcal).

    1) Porcja (1/2 woreczka) = 50 g suchego produktu = ok. 118 g produktu po ugotowaniu w wodzie bez soli.

    Opakowanie 400 g zawiera 8 porcji ryżu.

    Ryż jaśminowy z czerwonym to niezwykłe połączenie smaku i aromatu. Delikatny słodki smak ryżu jaśminowego idealnie komponuje się z orzechową nutą ryżu czerwonego, charakterystyczną dla pełnoziarnistego ryżu brązowego. Ten wyjątkowy, oryginalny smak podkreślony jest subtelnym aromatem, przypominającym zapach kwiatów jaśminowych. Ryż jaśminowy z czerwonym jest produktem bezglutenowym o niskiej zawartości cukru i tłuszczu.

    Składniki: ryż biały długoziarnisty – Jaśminowy, ryż czerwony pełnoziarnisty (14%).

    Więcej
    Ryż

    jaśminowy z czerwonym

  • Więcej
    Ryż

    parboiled

    Wartość odżywcza

    Wartość odżywcza na 100 g na porcję 1) %RWS w porcji
    Wartość energetyczna 1586 kJ / 374 kcal 796 kJ / 188 kcal 9%
    Tłuszcz, w tym:
    1,0 g 0,5 g 1%
    -kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g 0,1 g 1%
    Węglowodany, w tym:
    83,0 g 41,5 g 16%
    -cukry 0,5 g 0,3 g <1%
    Błonnik <0,5 g <0,5 g  
    Białko 7,9 g 4,0 g 8%
    Sól <0,01 g <0,01 g 0%

    RWS – Referencyjna Wartość Spożycia
    Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2 000 kcal).
    1) Porcja (1/2 woreczka) = 50 g suchego produktu = ok. 130 g produktu po ugotowaniu w wodzie bez soli.

    Ryż parboiled długoziarnisty to ryż biały, długoziarnisty, poddawany specjalnemu procesowi działania pary wodnej.  Parbolizacja powoduje przenikanie składników odżywczych z okrywy ziarna do wnętrza. Ziarna nigdy się nie kleją. Ryż parboiled jest produktem bezglutenowym i lekkostrawnym. Posiada niską zawartość tłuszczu i nie zawiera cukrów.

    Składniki:
    ryż biały (długoziarnisty) – preparowany termicznie.

  • Wartość odżywcza

    Wartość odżywcza na 100 g na porcję 1) %RWS w porcji
    Wartość energetyczna 1584 kJ / 373 kcal 795 kJ / 187 kcal 9%
    Tłuszcz, w tym:
    1,1 g 0,6 g 1%
    -kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g 0,1 g 1%
    Węglowodany, w tym:
    81,8 g 40,9 g 16%
    -cukry 0,6 g 0,3 g <1%
    Błonnik 1,0 g 0,5 g  
    Białko 8,5 g 4,3 g 9%
    Sól 0,01 g <0,01 g <1%

    RWS – Referencyjna Wartość Spożycia
    Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2 000 kcal).
    1) Porcja (1/2 woreczka) = 50 g suchego produktu = ok. 125 g produktu po ugotowaniu w wodzie bez soli.

    Więcej
    Ryż

    parboiled z dzikim

    Ryż parboiled z dzikim to wyśmienite połączenie złocistych ziaren ryżu parboiled z długimi, czarnymi ziarnami ryżu dzikiego. Ryż parboiled z dzikim jest produktem bezglutenowym i stanowi atrakcyjny dodatek do wykwintnych potraw. Posiada niską zawartość tłuszczów i cukrów. Jest produktem bezglutenowym.

    Składniki:
    ryż biały długoziarnisty – preparowany termicznie, ryż dziki (12,5%)

  • Wartość odżywcza

    Wartość odżywcza

    na 100 g

    na porcję 1)

    % RWS

    w porcji

    Wartość energetyczna

    1477 kJ
    349 kcal

    738 kJ
    174 kcal

    9%

    Tłuszcz, w tym:
    - kwasy tłuszczowe nasycone

    2,2 g
    0,7 g

    1,1 g
    0,4 g

    2%

    2%

    Węglowodany, w tym:
    - cukry

    72,0 g
    0,5 g

    36 g
      0,3 g

     14%

    <1%

    Błonnik

    4,4 g

    2,2 g

     

    Białko

    8,0 g

    4,0 g

    8%

    Sól

    0,02 g

     0,01 g

    <1%

    RWS  – Referencyjna Wartość Spożycia

    Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2 000 kcal).

    1) Porcja (1/2 woreczka) = 50 g suchego produktu = ok. 100 g produktu po ugotowaniu w wodzie bez soli.

     

     

    Ryż czerwony stanowi cenne uzupełnienie innych odmian ryżu. Ze względu na delikatny słodki smak i charakterystyczną dla pełnoziarnistego ryżu brązowego orzechową nutę doskonale komponuje się ze słodkimi deserami oraz słonymi daniami. Swój niepowtarzalny czerwony kolor zawdzięcza  naturalnemu pigmentowi znajdującemu się w osłonie ziarna. Pełnoziarnisty ryż czerwony posiada nie tylko oryginalny smak i aromat, jest również bardziej sypki i mniej kleisty w porównaniu do tradycyjnego ryżu białego. Ryż czerwony jest produktem naturalnie bezglutenowym i posiada niską zawartość tłuszczu.

    Składniki: ryż czerwony pełnoziarnisty.

    Więcej
    Ryż

    czerwony

  • Więcej
    Ryż

    3 kolory

    Wartość odżywcza

    Wartość odżywcza na 100 g na porcję 1) %RWS w porcji
    Wartość energetyczna 1518 kJ / 358 kcal 763 kJ / 180 kcal 9%
    Tłuszcz, w tym:
    1,3 g 0,7 g 1%
    -kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g 0,1 g 1%
    Węglowodany, w tym:
    77,1 g 38,6 g 15%
    -cukry 0,6 g 0,3 g <1%
    Błonnik 3,1 g 1,6 g  
    Białko 7,9 g 4,0 g 8%
    Sól <0,01 g <0,01 g 0%

    RWS – Referencyjna Wartość Spożycia
    Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2 000 kcal).
    1) Porcja (1/2 woreczka) = 50 g suchego produktu = ok. 130 g produktu po ugotowaniu w wodzie bez soli.

    Ryż 3 kolory to wymieszane trzy odmiany ryżu o naturalnie kolorowych ziarnach. To wyśmienita kompozycja złocistego ryżu parboiled z dodatkiem ryżu czerwonego i czarnych ziaren ryżu dzikiego. Stanowi atrakcyjny dodatek do wykwintnych dań. Ryż 3 kolory jest źródłem błonnika. Posiada niską zawartość tłuszczu i niską zawartość cukrów. Jest produktem bezglutenowym.

    Składniki:
    Ryż biały długoziarnisty – preparowany termicznie (parboiled), ryż czerwony pełnoziarnisty (11%), ryż dziki (10%).

  • Wartość odżywcza

    Wartość odżywcza na 100 g na porcję 1) %RWS w porcji
    Wartość energetyczna 1535 kJ / 362 kcal 771 kJ / 182 kcal 9%
    Tłuszcz, w tym:
    1,1 g 0,6 g 1%
    -kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g 0,1 g 1%
    Węglowodany, w tym:
    79,0 g 39,5 g 15%
    -cukry 0,6 g 0,3 g <1%
    Błonnik 1,3 g 0,7 g  
    Białko 8,3 g 4,2 g 8%
    Sól <0,01 g <0,01 g 0%

    RWS – Referencyjna Wartość Spożycia
    Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2 000 kcal).
    1) Porcja (1/2 woreczka) = 50 g suchego produktu = ok. 150 g produktu po ugotowaniu w wodzie bez soli.

    Więcej
    Ryż

    risotto

    Ryż risotto Carnaroli uważany jest za najlepszy ryż do przygotowania włoskiej potrawy – risotto. Jest to ryż średnioziarnisty, który po ugotowaniu ma miękką, zwartą i aksamitną konsystencję. Ryż risotto jest produktem bezglutenowym i lekkostrawnym.

    Składniki:
    ryż biały średnioziarnisty – Carnaroli.

  • Wartość odżywcza

    Wartość odżywcza na 100 g na porcję 1) %RWS w porcji
    Wartość energetyczna 1453 kJ / 343 kcal 729 kJ / 172 kcal 9%
    Tłuszcz, w tym:
    0,9 g 0,5 g 1%
    -kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g 0,1 g 1%
    Węglowodany, w tym:
    76,0 g 38,0 g 15%
    -cukry 0,5 g 0,3 g <1%
    Błonnik 2,4 g 1,2 g  
    Białko 6,4 g 3,2 g 6%
    Sól <0,01 g <0,01 g 0%

    RWS – Referencyjna Wartość Spożycia
    Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2 000 kcal).
    1) Porcja (1/2 woreczka) = 50 g suchego produktu = ok. 150 g produktu po ugotowaniu w wodzie bez soli.

    Ryż sushi Calrose uważany jest za najlepszy ryż do wykonania sushi. Uprawiany jest w USA. Jest to ryż średnioziarnisty, który po ugotowaniu jest miękki i lepki, dzięki temu łatwo można formować sushi. Ryż sushi jest produktem bezglutenowym i lekkostrawnym.

    Składniki:
    ryż biały średnioziarnisty – Calrose.

    Więcej
    Ryż

    sushi

  • Więcej
    Ryż

    dziki

    Wartość odżywcza

    Wartość odżywcza na 100 g na porcję 1) %RWS w porcji
    Wartość energetyczna 1540 kJ / 363 kcal 772 kJ / 182 kcal 9%
    Tłuszcz, w tym:
    1,5 g 0,8 g 1%
    -kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g 0,3 g 1%
    Węglowodany, w tym:
    73,0 g 36,5 g 14%
    -cukry 1,3 g 0,7 g 1%
    Błonnik 4,1 g 2,1 g  
    Białko 12,4 g 6,2 g 12%
    Sól 0,01 g <0,01 g <1%

    RWS – Referencyjna Wartość Spożycia
    Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2 000 kcal).
    1) Porcja (1/2 woreczka) = 50 g suchego produktu = ok. 100 g produktu po ugotowaniu w wodzie bez soli.

    Ryż dziki to wodna trawa rosnąca na pograniczu USA i Kanady. Te bardzo długie, ciemnobrązowe ziarna mają orzechowy smak, są źródłem błonnika i białka. Z prostego pożywienia Indian stały się składnikiem kuchni smakosza. Ryż dziki jest produktem bezglutenowym. Posiada niską zawartość tłuszczu i niską zawartość cukrów.

    Składniki:
    ryż dziki

  • Wartość odżywcza

    Wartość odżywcza na 100 g
    Wartość energetyczna 1516 kJ / 357 kcal
    Tłuszcz, w tym:
    0,9 g
    -kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
    Węglowodany, w tym:
    79,0 g
    -cukry 0,1 g
    Błonnik 0,7 g
    Białko 7,9 g
    Sól <0,01 g
    Więcej
    Ryż

    biały długoziarnisty

    Ryż biały długoziarnisty jest najbardziej uniwersalną i najczęściej spożywaną odmianą ryżu na świecie. Jego łagodny, neutralny smak pozwala użyć go w każdej potrawie. Ryż biały jest produktem bezglutenowym i lekkostrawnym. Ryż biały długoziarnisty posiada niską zawartość tłuszczu i nie zawiera cukrów.

    Składniki:
    ryż biały długoziarnisty.

Facebook