Facebook

 

 

 

 

 

 

 

 

Zobacz więcej

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zobacz więcej

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zobacz więcej

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zobacz więcejZobacz więcej

 

wszystkie produkty
bezglutenowe Produkty: Wafle ryżowe mini

  • Więcej
    Wafle ryżowe mini

    z algami morskimi

    Wartość odżywcza

    Wartość odżywcza

    na 100g

    na porcję (20g)

    % RWS

    w porcji

    Wartość energetyczna

    1644 kJ
    388 kcal

    328 kJ
    77 kcal

    4 %

    Tłuszcz, w tym:

    4,0 g

    0,8 g

    1%

    -kwasy tłuszczowe nasycone

    0,8 g 0,2 g 1 %

    Węglowodany, w tym:

    77,6 g

    15,5 g

    6 %

    - cukry

    1,2 g

    <0,5 g

    <1 %

    Błonnik

    3,6 g

    0,7 g

    Białko

    8,7 g

    1,7 g

    3 %

    Sól

    0,28 g

    0,06 g

    1 %

    Potas

    312mg (16%*)

    62,4 mg

    Fosfor

    353 mg (50%*)

    70,6 mg

    Magnez

    117 mg (31%*)

    23,4 mg

    Chrom

    10 µg (25%*)

    2,0 µg

    * % dziennej referencyjnej wartości spożycia

    RWS – Referencyjna Wartość Spożycia.

    Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej

    (8400 kJ / 2000 kcal).

    Wafle ryżowe mini z algami morskimi wypiekane są na bazie ryżu naturalnego, zwanego również brązowym, z dodatkiem alg morskich. Produkt stanowi źródło błonnika pokarmowego oraz minerałów: potasu i chromu. Charakteryzuje się również wysoką zawartością magnezu i fosforu.

    Składniki: ryż brązowy 69,8 %, granulat z algami morskimi (mąka kukurydziana, olej rzepakowy, algi morskie  0,3%, barwnik: kompleksy miedziowe chlorofilin), sól.

  • Wartość odżywcza

    Wartość odżywcza

    na 100g

    na porcję (20g)

    % RWS

    w porcji

    Wartość energetyczna

    1640 kJ
    387 kcal

    329 kJ
    78 kcal

    4 %

    Tłuszcz, w tym:

    3,8 g

    0,8 g

    1%

    -kwasy tłuszczowe nasycone

    0,8 g 0,2 g 1 %

    Węglowodany, w tym:

    77,9 g

    15,6 g

    6 %

    - cukry

    2,4 g

    0,5 g

    1 %

    Błonnik

    3,6 g

    0,7 g

    Białko

    8,6 g

    1,7 g

    3 %

    Sól

    0,25 g

    0,05 g

    1 %

    Potas

    321 mg (16%*)

    64,2 mg

    Fosfor

    322 mg (46%*)

    64,4 mg

    Magnez

    126 mg (34%*)

    25,2 mg

    Cynk

    1,6 mg (16%*)

    0,32 mg

    Chrom

    12 µg (30%*)

    2,4 µg

    * % dziennej referencyjnej wartości spożycia

    RWS – Referencyjna Wartość Spożycia.

    Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej

    (8400 kJ / 2000 kcal).

    Więcej
    Wafle ryżowe mini

    z czerwonym buraczkiem

    Wafle ryżowe mini z czerwonym buraczkiem wypiekane są na bazie ryżu naturalnego, zwanego również brązowym, z dodatkiem czerwonego buraczka. Produkt stanowi źródło błonnika pokarmowego oraz minerałów: potasu i cynku. Charakteryzuje się również wysoką zawartością magnezu, chromu i fosforu.

    Składniki: ryż brązowy 69,8 %, granulat z proszkiem z czerwonego buraka (mąka kukurydziana, proszek z czerwonego buraka 1,5%, mąka wysokobłonnikowa ryżowa, olej rzepakowy), sól.

  • Wartość odżywcza

    Wartość odżywcza

    na 100g

    na porcję (20g)

    % RWS

    w porcji

    Wartość energetyczna

    1547 kJ
    367 kcal

    310 kJ
    74 kcal

    4 %

    Tłuszcz, w tym:

    6,5 g

    1,3 g

    2%

    -kwasy tłuszczowe nasycone

    0,5 g 0,1 g 1 %

    Węglowodany, w tym:

    65,3 g

    13,1 g

    5 %

    - cukry

    0,6 g

    <0,5 g

    <1 %

    Błonnik

    5,6 g

    1,1 g

    Białko

    8,9 g

    1,8 g

    4 %

    Sól

    0,28 g

    0,06 g

    1 %

    Fosfor

    137 mg (20%*)

    27,4 mg

    Magnez

    59,8 mg (16%*)

    12 mg

    * % dziennej referencyjnej wartości spożycia

    RWS – Referencyjna Wartość Spożycia.

    Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej

    (8400 kJ / 2000 kcal).

    Wafle ryżowe mini z nasionami chia wypiekane są na bazie ryżu naturalnego, zwanego również brązowym, z dodatkiem nasion chia. Produkt stanowi źródło błonnika pokarmowego oraz minerałów naturalnego pochodzenia: fosforu i magnezu.

    Składniki: ryż brązowy 59,8 %, granulat kukurydziany (mąka kukurydziana, olej rzepakowy), nasiona chia (szałwii hiszpańskiej) 10%, sól.

    Więcej
    Wafle ryżowe mini

    z nasionami chia

  • Więcej
    Wafle ryżowe mini

    z marchewką

    Wartość odżywcza

    Wartość odżywcza

    na 100g

    na porcję (20g)

    % RWS

    w porcji

    Wartość energetyczna

    1646 kJ
    389 kcal

    330 kJ
    78 kcal

    4 %

    Tłuszcz, w tym:

    3,4 g

    0,7 g

    1%

    -kwasy tłuszczowe nasycone

    0,7 g 0,1 g 1 %

    Węglowodany, w tym:

    78,9 g

    15,8 g

    6 %

    - cukry

    2,5 g

    0,5 g

    1 %

    Błonnik

    3,2 g

    0,6 g

    Białko

    9,0 g

    1,8 g

    4 %

    Sól

    0,33 g

    0,07 g

    1 %

    Magnez

    91,5mg (24%*)

    18,3 mg

    Chrom

    14 µg (35%*)

    2,8 µg

    * % dziennej referencyjnej wartości spożycia

    RWS – Referencyjna Wartość Spożycia.

    Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej

    (8400 kJ / 2000 kcal).

    Sonko fit Wafle ryżowe mini z marchewkąpyszna, zdrowa i lubiana marchewka trafiła nie bez powodu do naszych wafli mini. To jej zawdzięczamy pomarańczowe plamki widoczne w naszych waflach. Z powodzeniem możemy nazywać marchewkę polskim produktem superfoods, ponieważ warzywo to kryje w sobie moc cennych wartości odżywczych. Chociaż znana była już w starożytnych Chinach, to dopiero w XVII wieku Holendrzy wyhodowali jej pomarańczową odmianę. Na świecie znanych jest ponad 100 odmian marchewki, a wśród nich białe, żółte i ciemnofioletowe! Ten znany i lubiany składnik codziennej diety to pyszna przekąska oraz idealny dodatek zarówno do dań wytrawnych, jak i słodkich. Sięgnijcie po nasze wafle mini z marchewką i cieszcie się ich wyjątkowym smakiem!

    Składniki: ryż brązowy 69,8 %, granulat z marchewką  (mąka kukurydziana, proszek marchwiowy 3%, olej rzepakowy, koncentrat (rzodkiewki, czarnej porzeczki, jabłka)), sól.

  • Wartość odżywcza

    Wartość odżywcza

    na 100g

    na porcję (20g)

    % RWS

    w porcji

    Wartość energetyczna

    1633 kJ
    386 kcal

    328 kJ
    77 kcal

    4 %

    Tłuszcz, w tym:

    3,9 g

    0,8 g

    1%

    -kwasy tłuszczowe nasycone

    0,8 g 0,2 g 1 %

    Węglowodany, w tym:

    76,0 g

    15,2 g

    6 %

    - cukry

    <0,5 g

    <0,5 g

    <1 %

    Błonnik

    4,6 g

    0,9 g

    Białko

    9,4 g

    1,9 g

    4 %

    Sól

    0,33 g

    0,07 g

    1 %

    Magnez

    101,mg (27%*)

    20,2 mg

    Cynk

    1,6 mg (16%*)

    0,32 mg

    Chrom

    13 µg (33%*)

    2,6 µg

    * % dziennej referencyjnej wartości spożycia

    RWS – Referencyjna Wartość Spożycia.

    Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej

    (8400 kJ / 2000 kcal).

    Więcej
    Wafle ryżowe mini

    z wiesiołkiem

    Wiesiołek to niepozorna roślina o biało-żółtych delikatnych kwiatach, które rozwija wieczorami, a chowa w pełnym słońcu. Na świecie znanych jest kilkaset odmian wiesiołka. Niektóre, dzięki swoim pięknym barwom są uprawiane jako rośliny ozdobne. Rosnący na polach i łąkach wiesiołek powszechnie wykorzystywany jest przede wszystkim w przemyśle kosmetycznym i spożywczym.

    Składniki: ryż brązowy 69,8 %, granulat z wiesiołkiem (mąka kukurydziana, mąka z nasion wiesiołka 3%, olej rzepakowy), sól.

Facebook