Facebook
SONKO - DBAJ O SIEBIE

wszystkie produkty
bezglutenowe Produkty: Wafle ryżowe

  • Więcej
    Wafle ryżowe

    naturalne

    Wartość odżywcza

    Wartości odżywcze

    na 100 g

    na porcję (1 wafel = ok.9,3g)

    % RWS w porcji

    Wartość energetyczna

    1602 kJ  378 kcal

    149 kJ  35 kcal

      2%

    Tłuszcze, w tym:
    Kw. tłuszcz. nasycone

    2,3 g
    0,5 g

    0,2 g
    <0,1 g

    <1%
    <1%

    Węglowodany, w tym:

    cukry

    79,5 g
    1,4 g

    7,4 g
    0,1 g

      3%
    <1%

    Błonnik

    3,3 g

    0,3 g

     

    Białko

    8,2 g

    0,8 g

      2%

    Sól

    0,03 g

    < 0,01 g

      0%

    RWS – Referencyjna Wartość Spożycia
    Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej
    (8400 kJ / 2000 kcal).
    Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie
    występującego sodu.

    Wafle ryżowe naturalne wytwarzane w 100% z naturalnego ryżu brązowego. Są lekką i pożywną przekąską. Zawierają węglowodany złożone, które są najważniejszym i niezbędnym  źródłem energii w żywieniu człowieka. Spożywanie ich sprzyja utrzymaniu zgrabnej sylwetki. Nie zawierają glutenu oraz sztucznych dodatków smakowych i zapachowych. Opakowanie zawiera 14 porcji produktu ( 14 wafli).

    Składniki:
    ryż brązowy

     

  • Wartość odżywcza

    Wartości odżywcze

    na 100g

    na porcję (1 wafel = ok.9,3g)

    % RWS w porcji

    Wartość energetyczna

    1625 kJ /384 kcal

    151 kJ /36 kcal

      2%

    Tłuszcze, w tym:
    Kw. tłuszcz. nasycone

    3,6 g
    0,6 g

    0,3 g
    0,1 g

    <1%
    <1%

    Węglowodany, w tym
    : cukry

    77,4 g
    1,5 g

    7,2 g
    0,1 g

      3%
    <1%

    Błonnik

    3,3 g

    0,3 g

     

    Białko

    9,2 g

    0,9 g

      2%

    Sól

    0,63 g

    0,06 g

      1%

    RWS – Referencyjna Wartość Spożycia
    Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej
    (8400 kJ / 2000 kcal).

    Więcej
    Wafle ryżowe

    ze słonecznikiem

    Wafle ryżowe ze słonecznikiem wypiekane są z naturalnego ryżu brązowego z dodatkiem obłuszczonych pestek słonecznika oraz  soli. Zawierają węglowodany złożone, które są najważniejszym i niezbędnym  źródłem energii w żywieniu człowieka. Nie zawierają glutenu, cholesterolu, cukru i sztucznych dodatków smakowych oraz zapachowych. Są wyśmienitą, pożywną przekąską o każdej porze dnia. 

    Składniki:
    ryż brązowy (96,4%), ziarna słonecznika (3 %), sól

  • Wartość odżywcza

    Wartości odżywcze

    na 100g

    na porcję (1 wafel = ok.9,3g)

    % RWS w porcji

    Wartość energetyczna

    1628 kJ /385 kcal

    153 kJ /36 kcal

      2%

    Tłuszcze, w tym:
    Kw. tłuszcz. nasycone

    3,9 g
    0,8 g

    0,4 g
    0,1 g

      1%
    <1%

    Węglowodany, w tym
    : cukry

    76,0 g
    1,2 g

    7,1 g
    0,1 g

      3%
    <1%

    Błonnik

    3,3 g

    0,3 g

     

    Białko

    9,7 g

    0,9 g

      2%

    Sól

    0,54 g

    0,05 g

      1%

    RWS – Referencyjna Wartość Spożycia
    Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej
    (8400 kJ / 2000 kcal).

    Wafle ryżowe  z pestkami dyni i algami morskimi wypiekane są z naturalnego ryżu brązowego z dodatkiem obłuszczonych pestek dyni, alg morskich i soli. Zawierają węglowodany złożone, które są najważniejszym i niezbędnym  źródłem energii w żywieniu człowieka. Nie zawierają glutenu, cholesterolu ani sztucznych dodatków smakowych oraz zapachowych. Są smaczną, lekką i pożywną przekąską idealną na każdą porę dnia.

    Składniki:
    ryż brązowy (90,4%), pestki dyni (5,5 %), granulat z algami ( mąka kukurydziana, olej rzepakowy, sól, sproszkowane algi morskie (0,03%), barwnik: kompleksy miedziowe chlorofilin), sól.

    Zielone przebarwienia na waflach wynikają z obecności w produkcie granulatu z algami.

    Więcej
    Wafle ryżowe

    z pestkami dyni i algami morskimi

  • Więcej
    Wafle ryżowe

    z solą morską

    Wartość odżywcza

    Wartości odżywcze

    na 100g

    na porcję (1 wafel = ok.9,3g)

    % RWS w porcji

    Wartość energetyczna

    1590 kJ /375 kcal

    148 kJ /35 kcal

      2%

    Tłuszcze, w tym:
    Kw. tłuszcz. nasycone

    2,2 g
    0,5 g

    0,2 g
    <0,1 g

    <1%
    <1%

    Węglowodany, w tym
    : cukry

    78,6 g
    1,4 g

    7,3 g
    0,1 g

      3%
    <1%

    Błonnik

    3,5 g

    0,3 g

     

    Białko

    8,5 g

    0,8 g

      2%

    Sól

    0,64 g

    0,06 g

      1%

    RWS – Referencyjna Wartość Spożycia
    Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej
    (8400 kJ / 2000 kcal).

    Wafle ryżowe z  solą   morską  wytwarzane są z naturalnego ryżu brązowego z dodatkiem soli morskiej. Zawierają węglowodany złożone, które są najważniejszym i niezbędnym  źródłem energii.  Spożywanie ich sprzyja utrzymaniu zgrabnej sylwetki. Nie zawierają glutenu, cholesterolu, cukru i sztucznych dodatków smakowych i zapachowych. To idealna, lekka przekąska o każdej porze dnia.

    Składniki:
    ryż brązowy (99,3%), sól morska (0,7%)

  • Wartość odżywcza

    Wartości odżywcze

    na 100g

    na porcję (1 wafel = ok.9,3g)

    % RWS w porcji

    Wartość energetyczna

    1580 kJ /373 kcal

    149 kJ /35 kcal

      2%

    Tłuszcze, w tym:
    Kw. tłuszcz. nasycone

    1,9 g
    0,4 g

    0,2 g
    <0,1 g

    <1%
    <1%

    Węglowodany, w tym
    : cukry

    76,0 g
    0,5 g

    7,1 g
    <0,1 g

      3%
    <1%

    Błonnik

    5,3 g

    0,5 g

     

    Białko

    10,3 g

    1,0 g

      2%

    Sól

    0,59 g

    0,05 g

      1%

    RWS – Referencyjna Wartość Spożycia
    Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej
    (8400 kJ / 2000 kcal).

    Więcej
    Wafle ryżowe

    7 ziaren

    Wafle 7 ziaren z ryżem dzikim  wytwarzane są z pełnych ziaren zbóż  z dodatkiem soli.   Ziarna zbóż zawierają liczne minerały i witaminy niezbędne w prawidłowym funkcjonowaniu organizmu. Zawierają węglowodany złożone, będące podstawowym źródłem energii, niezbędnej do aktywności fizycznej i umysłowej.  Są lekką, pożywną,  wartościową i bezglutenową przekąską dla osób dbających o zdrowy styl życia.

    Składniki:
    ryż brązowy (78,9%), kukurydza ( 10 %), ryż dziki (5%), słonecznik (2%) amarantus (1%), kasza gryczana nieprażona (1%), kasza jaglana (1%), sól, siemię lniane ( 0,5%)

  • Wartość odżywcza

    Wartości odżywcze

    na 100g

    na porcję (1 wafel = ok.9,3g)

    % RWS w porcji

    Wartość energetyczna

    1612 kJ /381 kcal

    151 kJ /36 kcal

      2%

    Tłuszcze, w tym:
    Kw. tłuszcz. nasycone

    3,9 g
    0,7 g

    0,4 g
    0,1 g

      1%
    <1%

    Węglowodany, w tym
    : cukry

    75,0 g
    0,8 g

    7,0 g
    0,1 g

      3%
    <1%

    Błonnik

    4,9 g

    0,5 g

     

    Białko

    9,0 g

    0,8 g

      2%

    Sól

    0,76 g

    0,07 g

      1%

    Niacyna

     

    4,2 mg (26 %*)

    0,39 mg

     
    Fosfor

     

    269 mg (39 %*)

    25,0 mg

     
    Magnez

    125 mg (33 %*)

    11,6 mg

     

    RWS – Referencyjna Wartość Spożycia
    Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej
    (8400 kJ / 2000 kcal).

    Wafle ryżowe z wiesiołkiem i siemieniem lnianym to wafle wypiekane z pełnych ziaren naturalnego ryżu brązowego z dodatkiem nasion wiesiołka, maku i siemienia lnianego. Wyjątkowy sposób wypieku bez tłuszczu powoduje, że ilość substancji odżywczych zawartych w ziarnach nie ulega znacznemu zmniejszeniu. Nasiona wiesiołka są naturalnym źródłem Niezbędnych Nienasyconych Kwasów Tłuszczowych (NNKT), w tym kwasu GLA, biorących udział w prawidłowym przebiegu procesów przemiany materii. Niezwykłe właściwości lecznicze wiesiołka znane są już od stuleci. Wafle ryżowe z wiesiołkiem i siemieniem lnianym SONKO zawierają kwasy tłuszczowe Omega 3 i Omega 6 w korzystnych dla zdrowia proporcjach. Są źródłem błonnika pokarmowego, który sprzyja poprawnemu funkcjonowaniu układu trawiennego. To doskonała, pełnoziarnista przekąska i produkt naturalnie bezglutenowy.

    Składniki:
    ryż brązowy (82,4%), kukurydza, siemię lniane (3%), kasza gryczana nieprażona, nasiona maku, sól, nasiona wiesiołka (0,5 %).

    Więcej
    Wafle ryżowe

    z wiesiołkiem i siemieniem lnianym

  • Więcej
    Wafle ryżowe

    musli

    Wartość odżywcza

    Wartości odżywcze

    na 100g

    na porcję (1 wafel = ok.9,3g)

    % RWS w porcji

    Wartość energetyczna

    1612kJ /381 kcal

    149 kJ /35 kcal

      2%

    Tłuszcze, w tym:
    Kw. tłuszcz. nasycone

    4,2 g
    1,6 g

    0,4 g
    0,1 g

      1%
      1%

    Węglowodany, w tym
    : cukry

    73,6 g
    0,8 g

    6,8 g
    0,1 g

      3%
    <1%

    Błonnik

    6,7 g

    0,6 g

     

    Białko

    8,9 g

    0,8 g

      2%

    Sól

    0,12 g

    0,01 g

      1%

    RWS – Referencyjna Wartość Spożycia
    Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej
    (8400 kJ / 2000 kcal).

    Wafle Musli z algami morskimi, bananem i kokosem SONKO to wafle wypiekane z pełnych ziaren z dodatkiem alg morskich, banana i wiórek kokosowych. Wyjątkowy sposób wypieku bez tłuszczu powoduje, że ilość substancji odżywczych zawartych w ziarnie nie ulega znacznemu zmniejszeniu. Wafle Musli z algami morskimi, bananem i kokosem SONKO zawierają węglowodany złożone, będące źródłem w pełni wykorzystywanej energii. Są doskonałą, pełnoziarnistą i smaczną przekąską. To produkt naturalnie bezglutenowy.

    Składniki:
    ryż brązowy (87,9%), kukurydza, granulat z algami (mąka kukurydziana, olej rzepakowy, sól, sproszkowane algi morskie (0,03%), barwnik: kompleksy miedziowe chlorofilin), ziarna słonecznika, wiórki kokosowe (1,8%), chipsy bananowe niesłodzone (banany (0,3%), olej roślinny).

    Zielone przebarwienia na waach wynikaja z obecności w produkcie granulatu z algami.

Facebook