Facebook
SONKO - DBAJ O SIEBIE

wszystkie produkty
bezglutenowe Produkty: Wafle w czekoladzie i polewie

  • Więcej
    Wafle w czekoladzie

    milk

    Wartość odżywcza

    Wartości odżywcze na 100 g na wafel (ok. 16,3g) % RWS na wafel
    Wartość energetyczna 1943 kJ / 460 kcal 314 kJ / 75 kcal 4%
    Tłuszcz, w tym:
    17,3 g 2,8 g 4%
    -kwasy tłuszczowe nasycone 10,0 g 1,6 g 8%
    Węglowodany, w tym:
    67,1 g 10,9 g 4%
    -cukry 26,0 g 4,2 g 5%
    Błonnik 2,6 g 0,4 g
    Białko 7,8 g 1,3 g 3%
    Sól 0,11 g 0,02 g <1%

    RWS Referencyjna Wartość Spożycia

    Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej

    (8400 kJ / 2000 kcal ).

    Wafle ryżowe w czekoladzie mlecznej wypiekane są z całych ziaren ryżu brązowego i polane czekoladą mleczną. Stanowią idealne połączenie chrupkiego wafla ryżowego z apetycznym i słodkim smakiem czekolady. Doskonale sprawdzą się jako sycąca przekąska, również dla osób na diecie bezglutenowej. Opakowanie zawiera 4 sztuki wafli.

    Składniki:
    52% ryż brązowy, 48% czekolada mleczna (cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa, mleko odtłuszczone w proszku, emulgator: lecytyna sojowa).

  • Wartość odżywcza

    Wartości odżywcze na 100 g na wafel (ok. 16,3g) % RWS na wafel
    Wartość energetyczna 1921 kJ / 458 kcal 315 kJ / 75 kcal 4%
    Tłuszcz, w tym:
    18,1 g 3,0 g 4%
    -kwasy tłuszczowe nasycone 10,4 g 1,7 g 9%
    Węglowodany, w tym:
    64,6 g 10,5 g 4%
    -cukry 22,8 g 3,7 g 4%
    Błonnik 5,3 g 0,9 g  
    Białko 6,5 g 1,1 g 2%
    Sól 0,02 g 0,01 g <1%

    RWS Referencyjna Wartość Spożycia

    Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej

    (8400 kJ / 2000 kcal ).

    Więcej
    Wafle w czekoladzie

    dark

    Wafle ryżowe w czekoladzie deserowej wypiekane są z całych ziaren ryżu brązowego i polane czekoladą deserową. Stanowią idealne połączenie chrupkiego wafla ryżowego z apetycznym i słodkim smakiem czekolady. Doskonale sprawdzą się jako sycąca przekąska, również dla osób na diecie bezglutenowej. Opakowanie zawiera 4 sztuki wafli.

    Składniki:
    52% ryż brązowy, 48% czekolada deserowa (cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, emulgatory: lecytyna sojowa i E 476, aromat: wanilina). Produkt może zawierać śladowe ilości mleka.

  • Wartość odżywcza

    Wartości odżywcze na 100 g na wafel (ok. 16,3g) %RWS na wafel
    Wartość energetyczna 1960 kJ  467 kcal 319 kJ   76 kcal 4%
    Tłuszcz, w tym:
    18,0 g 2,9 g 4%
    -kwasy tłuszczowe nasycone 16,6 g 2,7 g 14%
    Węglowodany, w tym:
    69,2 g 11,3 g 4%
    -cukry 28,6 g 4,7 g 5%
    Błonnik 1,7 g 0,3 g  
    Białko 6,1 g 1,0 g 2%
    Sól 0,24 g 0,04 g <1%

    RWS Referencyjna Wartość Spożycia

    Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej

    (8400 kJ / 2000 kcal ).

    Wafle ryżowe w polewie jogurtowej wypiekane są z całych ziaren ryżu brązowego i polane polewą jogurtową. Stanowią idealne połączenie chrupkiego wafla ryżowego z apetycznym i delikatnym smakiem jogurtu. Są produktem bezglutenowym. Doskonale sprawdzą się jako sycąca przekąska, również dla osób na diecie bezglutenowej. Opakowanie zawiera 4 sztuki wafli.

    Składniki:
    52% ryż brązowy, 48% polewa jogurtowa (cukier, całkowicie utwardzony tłuszcz palmowy, serwatka w proszku [z mleka], proszek jogurtowy [z mleka], emulgator: lecytyna sojowa). Produkt może zawierać śladowe ilości orzechów laskowych i migdałów.

    Więcej
    Wafle w polewie

    yogurt

  • Więcej
    Wafle w czekoladzie

    Wafle błonnikowe magnez w czekoladzie deserowej

    Wartość odżywcza

    Wartości odżywcze na 100 g na porcję (1 wafel=ok. 16,3g) % RWS w porcji
    Wartość energetyczna 2005 kJ / 479 kcal 328 kJ / 78 kcal 4 %
    Tłuszcz, w tym:
    21,9 g 3,6 g 5 %
    -kwasy tłuszczowe nasycone 12,1 g 2,0 g 10 %
    Węglowodany, w tym:
    59,4 g 9,7 g 4 %
    -cukry 24,2 g 3,9 g 4 %
    Błonnik 7,6 g 1,2 g  
    Białko 7,3 g 1,2 g 2 %
    Sól <0,01 g <0,01 g 0 %
    Potas 370 mg (19 %*) 60,3 mg  
    Magnez 150 mg (40 %*) 24,5 mg  

    * % dziennej referencyjnej wartości spożycia

    RWS Referencyjna Wartość Spożycia

    Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej

    (8400 kJ / 2000 kcal ).

    Wafle błonnikowe magnez w czekoladzie deserowej to wafle o wysokiej zawartości błonnika i magnezu. Wypiekane są z całych ziaren ryżu brązowego i stanowią idealne połączenie chrupkiego wafla z apetycznym i słodkim smakiem czekolady. Doskonale sprawdzą się jako sycąca przekąska, również dla osób na diecie bezglutenowej. Opakowanie zawiera 4 sztuki wafli. 

     

    Składniki:

    48 % czekolada deserowa (cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, emulgatory: lecytyna sojowa i E 476, aromat: wanilina); 41 % ryż brązowy; otręby kukurydziane; 2,5 % ryż biały; 0,4 % błonnik jabłkowy. Produkt może zawierać śladowe ilości mleka.

Facebook