Klopsiki roślinne z kaszą pęczak w sosie pieczeniowym to propozycja dla osób, które poszukują mięsnego smaku w roślinnych zamiennikach. Świetnie sprawdzą się jako alternatywa na bezmięsny obiad w piątek. Danie można podgrzać w garnku lub kuchence mikrofalowej. Sposób przygotowania jest prosty, a czas podgrzewania – bardzo krótki! Dzięki wygodnemu słoikowi, danie można zabrać do pracy.
Rozsmakuj się w naszych bezmięsnych alternatywach!
Sposób przygotowania:
1. W garnku: Zawartość opakowania przełożyć do garnka. Dodać około 60 ml wody. Podgrzewać na niewielkim ogniu pod przykryciem przez 6-8 minut, od czasu do czasu mieszając.
2. W kuchence mikrofalowej (850 W): Zawartość opakowania przełożyć do głębokiego talerza. Dodać około 60 ml wody. Podgrzewać przez 3-4 minuty. Produkt po podgrzaniu należy spożyć w całości.
100 g | ||
---|---|---|
Wartość energetyczna |
100 g:
517 kJ / 123 kcal
|
517 kJ / 123 kcal |
Tłuszcz, w tym: |
100 g:
4,5 g
|
4,5 g |
- kwasy tłuszczowe nasycone |
100 g:
0,8 g
|
0,8 g |
Węglowodany, w tym: |
100 g:
17 g
|
17 g |
- cukry |
100 g:
2,3 g
|
2,3 g |
Błonnik |
100 g:
1,6 g
|
1,6 g |
Białko |
100 g:
3,3 g
|
3,3 g |
Sól |
100 g:
1,6 g
|
1,6 g |